merhaba,
r600 soğutucu gaz ile alakalı daha öncede paylaşımlarda bulunmuştuk fakat yeterince faydalı olamadımız görülüyor.Hakan abi yaptığı bu paylaşımla konunun ciddiyetini tekrarlamış.r600 gazını elime fırsat geçtikçe r12 ve r134 soğutucu gaza göre dizayn edilmiş kompresörlerde denedim.r12 gazla çalışan kompresörlerde sonuç olumlu olmadı.r134 gazla çalışan kompresörlerde ise beklediğimin çok çok üzerinde sonuç aldım ve ciddi sıkıntı olan soğutuculara bunu uyguladım.şu an sahada 4-5 tane uygulamam var ve en yenisi 7 aydır sorunsuz çalışıyor.kullandığım kompresörün markasını reklamdan dolayı vermeyeceğim fakat sadece o markada verim çok iyi.diğerlerinde o kadar hoşnut kalmadım.sebebide mekanik ses.konunun adına uygun bir durum çıkıyor ortaya r600 soğutucu gaza biz ne kadar hazırız?kompresör üreticieri ne kadar hazır?çok ciddi çalışmalar yapıldığı halde bir sürü malzemeci ürün gamına bu parçaları koyduğu halde bazı şeyler hala yeterli açıklama yapılmadan uygulamaya sunuluyor.alt yapı eksikliği çok açık.bilinenler ise sadece bu tip yerlerde yapılan açıklamalar.önümüzdeki dönemde ISO ve TÜV şartnameleri gereği pek çok büyük işletme üretim ve yaşam alanlarındaki soğutucu sistemlerinin yenilenmesi konusunda mecburiyet yaşayacaklar.bu esnada tüm soğutma gazları ile alakalı müthiş bir kaos yaşanacak.kimileri her zaman olduğu gibi fırsatçılık yapacak kimileride en ince detayına kadar araştırma yaparak çözümler üretecek.öz sermayemizin bizde kalması ve gerksiz yatırıma engel olabilmek adına büyük bir konsorsiyum hayata geçirerek omuz omuza verirsek bu işten tüketiciler ve bizler kazanç sağlayabiliriz.o sebeple elimizden geldiğince birbirimize faydalı olmaya gayret edersek başarılı oluruz inancındayım.
kolay gelsin