su sıcaklığım 50 ile 70 derece arasında olmalı devamlı. Şuan da mevcut makinemde reziztanslar ile ısıtıyorum. Makineye bağlı derecelerim var su ısısı istenilen dereceye gelince reziztansları kapatıp açıyor ama buna rağmen aylık Elektrik tüketimim çok fazla. 3 tankın ısısını hep en az 50 derecede tutmak için her tankta 9 Kw reziztans kullanıyorum.güneş enerjini denedin mi? bir de kriterler yeterli değil, suyu kaç derece ısıtacaksın ne kadar aynı sıcaklıkla kalacak vs...ayrıntılar önemlidir eğere işin sır değilse paylaş ki bilen arkadaşlarımız fikir üretebilsin. yada benim gibi en kolayını söylerler
Serkan bey ikinci alternatif öneriniz doğalgaz bulunduğum alanda şuan için yok.Gunes goren bir mevkide iseniz yeterli alaniniz varsa gunes kollektoru koyup bir sirkulasyon pompası ile boylerleri ısıtabilirsiniz. En mantikli ve ucuz cozum.
Ikinci alternatif gaz yakitli kombi dogql gaz kullanabilirsiniz.
hızlı cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Ben kaplama işi yapıyorum. bu şekilde 11 tankım var ama benim için sadece 3 tankın ısısının 50 ile 70 derece sıcalıkta olması önemli diğer tanklar durulama için kullanıldığı için soğuk su olsada oluyor.
su sıcaklığım 50 ile 70 derece arasında olmalı devamlı. Şuan da mevcut makinemde reziztanslar ile ısıtıyorum. Makineye bağlı derecelerim var su ısısı istenilen dereceye gelince reziztansları kapatıp açıyor ama buna rağmen aylık Elektrik tüketimim çok fazla. 3 tankın ısısını hep en az 50 derecede tutmak için her tankta 9 Kw reziztans kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?