Boştaki uçları derken hocam? Yani direk pilin + ve - ucuna bahsettiğiniz dirençleri bağlayıp arduino analogdan okuyabilir miyiz? Bir potansiyometre gibi kodlayıp Vs.100 k direnc
7 k direnc
+ kutpa 100 k
- kutpa 7k
boştaki uçları 1 kablo daha çekerek birleştirin o noktayı ardunyonun analog inputuna girin,
o uçta akü 71,4 v iken 4,67 v olacak ona göre kalibre edersiniz şarj halinde, aşırı şarj, düşük şarj vs
Boştaki uçları derken hocam? Yani direk pilin + ve - ucuna bahsettiğiniz dirençleri bağlayıp arduino analogdan okuyabilir miyiz? Bir potansiyometre gibi kodlayıp Vs.
Çok teşekkürler. Daha iyi anladım bu örnekle. Dediğiniz gibi aslında Bms den direk bilgiyi çekebilsem çok daha iyi olacak. Bunun için bir modül var ama arduino ile bağlantısı zor mudur bilemedim ve fazla da kaynak bulamadım. Jk Bms RS 485 modülü. Bu model ile doğrudan Bms nin verilerine ulaşıp arduino ya çekebilir miyiz? Bilginiz var mı?Örnek bir kaç görsel ekleyeyim.
Ekli dosyayı görüntüle 95156
Mesela yukarıdaki gibi bir devre kurulacak ancak direnc değerleri sizin çalışma voltajlariniza göre yeniden hesaplanacak.
Yalnız burada ne kadar hassas olcum yapmak istediğiniz önemli. Bir ikinci konuda batarya tarafi yüksek voltaj ve arduino düşük voltaj ile çalışıyor. Izolasyonsuz bir bağlantı hata götürmez. En küçük hatadayuksek gerilim kartları yakabilir.
Orjinal bms den bilgi alinip yine istediginiz ekranda yazdirilmasi daha uygun diye dusunuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 95159
Hocam merhaba, bizde de jk bms var. elinizde fazladan 485 modülü var mı?Rs485 protokolünü bilen var mı? Bms nin kendi 485 modülünü ttl dönüştürücü ile arduino ya bağladık. Ama verileri tam olarak nasıl çekeceğiz bulamadık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?