Aküyü ısıtın dedikte sanırsın ki altında ateş yakın demişimEvet bos konusuyorsunuz.
Bir akuyu sicak su ile isitin. O aku patlarsa deneyen arkadasa yazik olur. O kadar ups odası gordum hepsinde sogutma sistemi var. Hatta cok profesyonel aku sarj sistemlerinde aku sicakligi kontrol altinda tutmak icin sensor vardir. Aşırı isinma olursa sarji keser.
Bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip.
Hocam bu volt konusu ayrı bir konu benim bahsettğim şey amper için.gurup akü ile tek aküyü karıştırma, ikisi de kraldır , amper çekme olayını biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. birleşik kaplar olayı gibi bir şey yanılmıyorsam. voltajı dengeleyen akmasını sağlayan şey kapasite sanırım anladın.
Hocam kimsenin bilgisini küçümsemek değil burada ki amacımız.beyin buradaki dalgalanmayı önlüyor, akünün(lerin) ömrünün kısalmasını verimin düşmesini engelliyor, farkında değilsin belki ama diğer aküler daha hızlı boşalıp işlevini yitiriyor. sanayi işi sıcak su olayını ben de biliyorum, anlık çözümdür ve her zaman işe yarar diye bir kural yoktur, bilinçsiz bir şekilde yaparsan sonuçlarını tahmin edebilirsin. ve ben sanayideki usta değilim. sanayideki usta kadar da usta değilim.
iki adet aküyü al seri bağla ve ölçümlerini yap seri bağlantıda hem volt hemde amper artar... paralel bağlantıda voltaj ve amper sabit kalır ... matematiksel olarak hesap yapma bence ölçü aletini kullandığın zaman ne demek istediğimi anlayacaksın
Merak etmeyin zaten beni anlayanlar anlıyor@izmirli_m
Bu konu hakkında ve diğer konular hakkında bilip bilmeden yanlış bilgi veriyorsunuz.
Hadi bilen adam sizi takmıyor zaten, ama bilmeyen biri dediğinizi yaparda maddi zarara uğrar ise daha kötüsü kendine zarar verir ise bu vebal ile nasıl yaşayacaksın?Bu resmen kul hakkına girer.
Bu cihaz ile tek tek şarj edeceksiniz.Çok teşekkür ederim. Aküleri evin içerisinde sıcak suda şarj etme fikri kafama yattı. 5 akü tek tek epey zaman alır sanırım ama yapabilirim. Önerdiğiniz cihaz vidalı aküye uygun mudur? Bu cihazla evin içerisinde seri bağlantılı şekilde şarj edebilir miyim?
Bu cihaz ile tek tek şarj edeceksiniz.
Seri bağlı olarak değil.
Aküleri tek tek söküp bu şarj cihazı ile en az 12 saat şarj etmeniz gerekiyor.
Akü şarj cihazı başlığı uymuyor ise kabloyu kesip artı ve eksi uçlarını bulup akülere bağlayabilirsiniz.
Bu söylediğim işlem aküleri canlandırma işlemidir.
Normal şarj ile karıştırmayın.
Önerilerimin tamamı bir akünün yeniden performans artışını sağlamakla ilgilidir.
Akü üretimi sırasında hazırlanan akü içindeki elektrolit sıvısı 20-25 derecede hazırlanır. Ona görede şarj işlemi uygulanır.
Soğuk havalarda elektrolit sıvısının ısısı düştüğü için şarj kapasitesi düşer.
Benim anlattığım olayın kendisi elektrolit sıvısının ısı değerini bulup şarj kalitesini arttırmak için bu önerilerde bulunuyorum.
Ben teşekkür ederim.Tartışmadan bağımsız olarak elektrikli motorlarla ilgili faydalı bilgi sağlayan kişi sayısı çok az ve sizin bu anlamda paylaşımlarınızı faydalı ve bilgilendirici buluyorum. Foruma kayıt olmadan önce sizi okudum hep. Teşekkür ederim sorularımın cevabını aldım sayenizde.
beyin iç yapısını özelliklerini bilmeden bir şey söylemek çok zor. denemek senin elinde, sonuçlarına katlanmakta senin tasarrufun, ne diyeyim deneyebilirsin sorumluluk sana ait.Merhaba.Bu gün dediğinizi bizzat yaptım.48v motora,5’nci aküyü taktım, ve sonuç beyin 60v yerine,72v gördü.Ben de motoru çalıştırmadım,yanmasın diye.Bir yerde yanlış yapmış olabilirim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?