R2R kısmını biraz araştırmıştım pek bilgim yok ama DAC dediğiniz bir kaç 5V DAC'ı seri bağlamaktan mı bahsediyorsunuz? Ayrıca LPF'yi sizin dediğiniz gibi yaparsam pwm, analog sinyal şekline dönüşmüş olur mu?R2R network ile daha rahat yapılır. bu tip işlerde genellikle DAC yada R2R network kullanılıyor.
PWM için 1khz kullanırsan 1k ve 100nf değerlerle LPF yapılır.
q2 transistörü Vgs voltajı 20 volt dan büyük olacağı için arızalanabilir. yerine bipolar npn kullanabilirsiniz. frekansında yüksek olmasında fayda var.Proteus hata verdiği için multisim online'dan çizdim biraz acemice oldu ama bu şekilde low pass filter kısmının sonuna güç transistorü ya da buffer yapmayı düşünüyorum. PWM frekansı 484Hz çıkıştan pwm ile oluşturulan voltajın analog olarak yani düz bir şekilde çıkış almak istiyorum ama bu şekilde low pass filter yapınca voltaj yavaş yavaş 60a yükseliyor.
Ben güç elektroniğinde pek iyi değilim liseye gidiyorum biraz karışık geliyor ama evet bugün gate-source olayını öğrendim şimdilik similasyonlarla öğrenmek istiyorum. Frekans STM kullanınca artacak şimdilik Arduino'ya göre yapıyorum. Teşekkürlerq2 transistörü Vgs voltajı 20 volt dan büyük olacağı için arızalanabilir. yerine bipolar npn kullanabilirsiniz. frekansında yüksek olmasında fayda var.
R2R kısmını biraz araştırmıştım pek bilgim yok ama DAC dediğiniz bir kaç 5V DAC'ı seri bağlamaktan mı bahsediyorsunuz? Ayrıca LPF'yi sizin dediğiniz gibi yaparsam pwm, analog sinyal şekline dönüşmüş olur mu?
Peki sizce buck converter ile güç kaynağı yapılmaz mı? DAC a göre ne gibi bir eksiği olur?tek bir dac kullanarak yapılıyor. seri bağlama yok. 12 bit lik bir dac ile 12v luk bir power supply 12v / 4096 = 2mv hassasiyetle ayarlama yapabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?