657 ye karşımısınız?

aynen katılıyorum sayın hırçın 41 çalışan kişi işinin sorumluluğunu bılmelı ne gerek var mudurun amırın emrıne drektıfıne tek dileğim kamuda çoreklenmış ATM memurları ay başindan ay başina işi aklına gelenler geçmışte kamu fabrıkalarındakı işçiler, tekel işçilerı ,gıbı memurlardada duzenleme yapılmalı benım şahsı goruşum beleşten maaş alan kurumlar universitelerdekı tedaştakı tcdd dekı muhendislık hızmetlerı ne yapıyorlar meçhul maaş a gelende en yuksek maaşı alıyorlar bunlara bir duzenleme getırılmelı bu benım şahsı goruşum konuya tepki mesajları yazılacak hıçbırınede cevap vermıyeceğım doğru soyleyenı dokuz köyden kovarlar

Babamın devlet memuru oldugunu hatırlatmak isterim..

657 ... kıyak emeklilik ... daha da kıyak...

hakkıyla çalışan alın terini dökene lafımız yok. ama onların varlığı 657 yi doğrulamıyor maalesef.

Almanya da böyle bir tartışma varmıdır teknik elemanlar arasında?

Yazdığım ilk cevap çok net. Bu forumda ve toplumda ki bakış açısını yansıttım. Orada verdiğim örneklerden daha farklısıyla karşılaşmadım. Babası özel sektörde çalışmış , daha kamuya girmeden çok önceleri hedefini kamu olarak belirlemiş benim gibiler için 657 değişmesi veyahut değişmemesi sorun değil. Önemli olan zihniyetlerin değişmesi. Özün sözün bir olacak arkadaş. Sen devlette çalışmak istiyorsan 657 ye sallamayacaksın, oturup çalışıp atanacaksın. Yıllardır devlette çalışıp, devlet şöyle şöyle kötü deyip, yedi sülaleni devlette sokmayacaksın. Bütün yaz tatil yapan mesleklerden birine sahip olup, çok çalışmaktan dem vurmayacaksın.

Sorun 657 de falan değil, sorun içimizde. 657 ye gelene kadar, milyon tane yanlış var onlar düzeltilmelidir. Milyonlarca yanlışın içinde tek bir yanlışı göstermekte doğru olmaz. Kanunda ki rakamlar değişir sadece, zihniyet aynı olur.

Medeni ülkelerde böyle tartışma olmaz, çünkü o ülkelerde özel sektör ile kamu arasında ki bu kadar uçurum olmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…