sonerv5592
Üye
Evet Sami bey;Akım trafosundan önce.
OG referanslı olması durumu ölçüm OG tarafından olan 630kVA üstü trafolar için söz konusu olabilir belki ancak AG tarafından ölçüm olanlar için gerek var mı? Ayrıca yük değişkenliği durumlarında yahut trafonun boş yükteki durumlarında yine sakınca oluşturmaz mı?Yıllarca bu işlerle çok uğraştık . Sök kondansatör fazla geldi , tak kondansatör az geldi. OG referanslı kompanzasyon yapın , ebedî kafanız rahat olsun .
Zaten arkadaş 800 kva trafodan bahsediyor . Her halükarda OG abonesi olması lazım. OG den referans alan reaktörlü yeni nesil kompanzasyon sistemleri düşük yüklerde bile sorun oluşturmuyor bilgisini çok hırçın bir mühendis abimizden teyit etmiştim daha önce.OG referanslı olması durumu ölçüm OG tarafından olan 630kVA üstü trafolar için söz konusu olabilir belki ancak AG tarafından ölçüm olanlar için gerek var mı? Ayrıca yük değişkenliği durumlarında yahut trafonun boş yükteki durumlarında yine sakınca oluşturmaz mı?
Esasen kendi trafosu olacak kadar büyük bir işletmede bu işleri takip edecek bir adam tahsis etmekten yahut ihmalkarlıktan kaynaklı muhtemel cezalar ödemektense sabit yerine merkezi kompanzasyon tesis etmek çok mu absürt olur. Asıl o zaman kökten çözüm olmaz mı.
Sami bey merhabalar tekrardan;Hırçın abi ! , benim, " o sistemlerde mono -
faze kademeye ihtiyaç olmaz " fikrime ka-
tılmıyordu,o ayrı konu.Akım referansı ko-
nusunda soru olabilirmi diye bekledim.
Demek fazla ilgi görmemiş.
Sami bey esasen işlemi şu şekilde gerçekleştirdim.Yaptığınız iyileştirme doğru yapılmamış
görünüyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?