Benim bir montum var. Soğuk havalarda krom tellere 9 voltluk pili bağlayıp içten ısınmak istiyorum. Bunun için nasıl bir hesaplama yapmam gerekiyor? Piyasalarda elektrikli battaniyeler satılıyor ancak onlar 220V'a göre gereği gibi ısıtıyor. Ben portatif ve taşınabilir giysi ısıtıcısı yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Kaclik krom tel kullanacaksaniz o kesitin maksimum akim tasima kapasitesini arastirip bulun. Ornegin 1 amper olsun. Gerilim belli akimda belli direnci bulalim.
R=u/i = 9/1=9 ohm daha sonra gerek hesaplama yoluyla gerekseylede olcme yoluyla 9 ohm direnci kac metre krom iletkende elde edeceksin bul .buldugun metre kadar kabanin icine dose kabloyu.
Tabi anlattiklarim teoride, o 9 voltluk pil 3 dk da biter.
İnsanin sogugu en cok hissettigi yer ayaklari ve elleri. Dolayisiyla ayakkabi tabani veya kabanin ceplerine isitma sistemi kurmak daha mantikli geliyor.
Google amcaya vücut ısıtıcı / cep sobası yaz. Sana bir sürü kimyasal bazlı ürün alternatifleri sunsun. Telle pille uğraşma. Mesela; Sihirli Isıtıcı (Magic Warmer) - El, Vücut Isıtıcı - Kalp Şeklinde Ebat: 115x 125 mm kırmızı renkli ve kalp şeklindedir.
[h=3]Sihirli ısıtıcı (Magic Warmer), içerisindeki metal aksam sayesinde jeli sihirli bir şekilde ısıtarak anında sıcak kompres uygulamanızı sağlayan pratik bir üründür.[/h][h=3]Yolda giderken, evde otururken, seyahatteyken, otobüsteyken, nerede olursanız olun; elleriniz üşüdüğü an sihirli ısıtıcı (magic warmer) ürününü kullanın içinizi de, elinizi de ısıtsın.[/h][h=3][/h][h=3]Kullanımı:[/h][h=3]- Sihirli ısıtıcı (magic warmer) içindeki metal aksamı iki elinizle çıtlattığınızda içerisindeki jel kristalleşerek ısınmaya başlar.[/h][h=3]- Ortalama 50-60 dereceye kadar ısınır.[/h][h=3]- Tekrar kullanabilmek için sihirli ısıtıcı (magic warmer)'i içerisindeki jel tamamen eriyip eski halini alıncaya dek kaynar suda 5 dakika kaynatmanız yeterlidir. Bu sayede defalarca kullanabilirsiniz.[/h][h=3]- Tekrar eski haline gelir ve yeniden kullanıma hazır olur.[/h][h=3]- Yeniden kullanmak için içindeki metali çıtlattığınızda tekrar ısınmaya başlar. Her kullanım için aynı işlemi yapmanız yeterlidir.[/h][h=3]- Çok kullanımlıktır. Her ihtiyaç duyduğunuzda tekrar tekrar kullanabilirsiniz.[/h]