cata ct 5145Salondaki spotların her biri 90V 60mA ile çalışıyor ben bunu anlayamadım. spot lamba dan kasıt ne . benim bildigim bayagı parlak ışık verirler. o yüzden 60ma çok az geldi daha fazla akım çekmesi gerekir diye düşünmüştüm. 90v 60 ma ile çalışan spotu da merak etmedim degil yani.
Onu sormayı unuttum. O kısmını nasıl yapacağımı bilmiyorum.Yanlış olmuş.
Bu devrede akım limitleme göremiyorum.
Daha önce şema vermiştim.Onu sormayı unuttum. O kısmını nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Köprü devre gayet güzel. Ancak orada zener kullanmak pek mantıklı değil.Peki hocam o şekilde yapıp deneyeyim. Ben birde üstteki köprü diyot devresini nasıl olmuş diye soracaktım. Orada bir zener diyot ekledim. 120volt 5watt gücünde. Ayrıca kapasitör değerleri sizce nasıl? Siz olsanız nasıl yapardınız?
Hocam ben ayrı ayrı yapmayacağım. O çok külfetli oluyor. Tek güç kaynağıyla tüm spotları paralel şekilde çalıştıracağım. Spotlar toplamda 0,95-1A kadar akım çekiyorlar. Zener diyotu ve 100uf kondansatörü kaldırdım. 470uf kondansatörü 1000uf'a çıkarttım. Böylelikle devrede şuanda iki adet 1000uf 250V kondansatör var. Bir de 10k direnç var. O da spotlar bağlı değilken güç verilip kesildiğinde kapasitörlerdeki yükü boşaltmak için. Bir de köprü diyor sonrasına 2A ve öncesine 1A cam Sigorta koysam emniyetli olur mu?Köprü devre gayet güzel. Ancak orada zener kullanmak pek mantıklı değil.
Kondansatör değeri çok önem arzetmese de minumum ripple için kullanılacak değer 60mA için 10-15uF civarıdır. Daha fazla kullanmanda pek sakınca olmaz. Ancak çok aşırı olursa güç harcamasına sebebiyet verir.
Eğer tek bir 150W trafo kullanarak 10 adet spot çalıştıracaksan kondansatörün değeri 1000-1200uF 200V civarı olmalıdır.
O halde iyi dinle.Hocam ben ayrı ayrı yapmayacağım. O çok külfetli oluyor. Tek güç kaynağıyla tüm spotları paralel şekilde çalıştıracağım. Spotlar toplamda 0,95-1A kadar akım çekiyorlar. Zener diyotu ve 100uf kondansatörü kaldırdım. 470uf kondansatörü 1000uf'a çıkarttım. Böylelikle devrede şuanda iki adet 1000uf 250V kondansatör var. Bir de 10k direnç var. O da spotlar bağlı değilken güç verilip kesildiğinde kapasitörlerdeki yükü boşaltmak için. Bir de köprü diyor sonrasına 2A ve öncesine 1A cam Sigorta koysam emniyetli olur mu?
16 adet spot toplamda 94ohm direnç değeri veriyor. Bunu ayarlamak için regülatörün ayar kısmına 1.35ohm direnç koymam gerekiyor. Spotların çekeceği 1A civarı akım bu direnç üzerinden geçecek. Akım sınırlayıcıyı mofset ile ayrıca yapmam mümkün müdür?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?