9V Pil ile Usb Sarj Aleti Yapımı (Soru)

Caylak42

Üye
Merhabalar, Ben Lise son sınıf ögrencisiyim malum sınav dönemi sıkıcı geciyor. Hobi olarak da elektroniğe sardım. Fizikte ki hesaplamalar dışında pek bilgim de yok. Bu yüzden cahiliyetimi mazur görün umarım konuyu da dogru yere açmışımdır. Şimdi ben okulda telefonumun şarjı devamlı bittiği için bir batarya yapmaya karar verdim ve youtube da 9V pil ile yapılmıs bir devre ilgimi cekti eminim sizde biliyorsunuzdur. Benim merak ettigim devreden sökmeden bu 9V'luk pili sarj etmenin bir yolu var mı? Bir de gelişimim için önerdiğiniz bir kaynak söylerseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

olayi bilemem ama mantiksiz.
standart 9 v pil ise yani kare pil, 7805 vs ile regule etmek lazim., aradaki voltaj carpi akim kaybi 4*0.25 mah- cunku o pilin standardi bu. daha yukeek alkalin olabilir- = 1 watt civari. zaten 9*0.25=2.25 watt. telefona 1.25 watt kalir. telefona direkt takilsin sarj entegresi kullanilsin 0.25 watt araya kaynasa 1 watt ile maksimum yarim watt sarj edersin. degmez. bunun yerine iki tane 18650 lion pili seri baglayip 7805 ile regule et, onlari her seferinde sokup sarj etmelisin.

linear regulator yapması zorunlu değilki o kadar kayıbı olsun.
linear regulator yapmaz ise ( buck regulator mesela) oyle kayıpları falan kalmaz.

9

Cevaplarınız için teşekkur ederim Li-on pil kafama yattı. Sanırım devreden sökmeden sarj icin daha teferruatlı bir devre gerekir ki o da beni aşar. En kısa zamanda tamamlamaya çalışıcam tekrar teşekkürler.

Size bir sorum daha var pillerin sarj durumunu göstermek için yapılabilecek bir şey var mı? Dediğim gibi bu konularda henüz bilgisizim ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
buck converter yani step up da bir miktar enerji harcayacaktir,
mumkun olan en kisa aralikta olmasi icin 2 lion pil onerdim ki buna da yine bcuk converter ile voltaj dusumu yapilabilir.
lion pilleri max1555 ile sarj edegilirsiniz. ugrasamam derseniz de piyasada akrep ya da harici saej aleti olarak satilan makinelerden alip onun devresini cikarip 18650 nin yuvasina baglarsiniz. 2 tane 18650 icin ayri ayri yapmanzi oneririm. cunku nikel pil gibi isi ile drgil voltaj seviysi ile olcum yapiliyor.

düz lise öğrencisi çok zor devreye gerek yok şarj etsin yeter ;) ?
FQMT63JI6YXP304.MEDIUM.jpg

FJ2Q85XI6YXP27C.jpg

bu devre sarj icin degil acil durumlarda makineyi acik tutabilmek icin, yoksa 3 volt bile verseniz sarj oluyor gozukur.
ha is gorur mu? bararyasi olu cihazlari calistirmaya cok ise yarar.
ama bence bu tip bir sey yapiyorsaniz bir aku kullanin. 6 volt aku cok bir agirligi olmuyor zaten 100 gram sadece.

Yolgezer, 18650 Li-on icin basit bi sema cizme şansın varmı ? Direnç ve Regülatör nasıl baglamalıyım bir de max1555 hakkında pek bir sey bulamadım ilgilendiğin için teşekkürler.

Son düzenleme:
kendi datasini indirsene orda semasi vardir.
olmadi git bir harici sarj aleti al onu uydur,

Forum istatistikleri

Konular
130,059
Kullanıcılar
453,039
Son üye
mertşahin44

Yeni konular

Geri