Açı ölçme sensörü

mstfdrmz

Üye
Katılım
30 Eki 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Üniversitemde bitirme projesi olarak "aşınma test cihaz tasarımı" aldım. Tasarım ve hesaplamaları yapması kolay. Ama kafama takılan bir yer var. Yükün numuneye uygulandığında, test aparatının aldığı yol arttıkça aşınma sonucu aparat numuneye batmaya başlayacaktır. Yani aparatın bağlı olduğu kolun açısını başlangıçta 180 derece kabul edersek, zaman geçtikçe bu açı 180.1, 180.2, 180.3, 180.4 olacaktır belkide hassasiyet ondalık değil yüzdelik olacaktır. Benim bu açıyı elde ederek batma miktarına yani numune yüzeyinde aşınan tabaka kalınlığına geçmem lazım. Bunun için bu açıyı verecek bir sensör, cihaz vs. ihtiyacım var. Ve bu bilgilerin bilgisayar bağlantısı ile bilgisayar aktarılması gerekiyor. Yani olması gereken cihaz bilgisayar bağlantılı hassas eğim ölçer denebilir. Nette yaptığım araştırmalarda pek fazla sonuca ulaşamadım, clinometer diye birşey buldum. Fakat bunun bilgisayara veri aktaran türleri mevcut mu orasını bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birilerini arıyorum.
 
ölçüm neticesinde elde etmek istediğin bilgi batma seviyesi olduğuna göre bunu dolaylı olarak açı üzerinden ölçmek yerine direkt olarak ölçmek daha mantıklı olabilir.

elektronik dijital kumpas devresi kullanarak hassas ölçüm alabilirsin.
 
Doğrudan bilgisayara bağlantı yapabileceğin bir sensör bulamazsın. yani sonuçta sensörden alacağın sinyal analog olması gerektiği için bunu bir ADC (convertor) kullarak veya PLC varsa PLC üzerinden PC ye aktarabilirsin..Açı sensörlerinde sana ELOBAU markasını önerebilirim.
 
Merhaba. Konuya bir çözüm bulabildiniz mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…