@peugeot98 ustad voltaji telefon tabletlerin şarj cipi arizali olanlari tamir etmek icin olan net 4.2v 1ampere kadar verebilen bir cip almıştım onunla dusuruyorum. Asagida fotosunu atiyorum. birde voltaji diyot baglayarak 3.8e dusurdum ikiside ayni sekilde tepki verdi. Elimde ayarli voltaj dusurucu yok maalesef..
@by lent ustad cikisi hem cakmakliktan hem cihazin kendi usbsinden aldigimda cihaz ayni tepkiyi veriyor :/ cihazin kendi cikisi hic oynamadan net 5v veriyor. Dediginiz kapasitorleri nasil nereye baglamak gerekir ustadim?
Yatour cihazin ses girisine baktigimda auxun eksi bacagi direkt saseye baglanmis. Yani cipin cikis eksi bacagi da dogal olarak saseye bagli. kulakliktaki ses cikisinin eksi bacagi saseye bagli degil. Acaba sorunun temel kaynagi burasi mi? Bu sekilde baglanti normal mi?
Bugun eksi bacagi surmeden sesi ilettim. Cipte hicbir isinma ve parazit olmadises seviyesi de dusmedi ama ses kalitesi asiri dustu. Baslar vs bayagi kotulesti. Batarya ile bagladigimdaki ses kalitesinin yaninda gecmez oldu... Eksi bacagi surdugum anda asiri bir gurultu ve cip isinmasi oluyor..
Bugun telefoncu bir tanidiktan bir cihaz denedim. Bu cihazdaki fark aux cikis eksi bacagi saseye surulmemis. Direkt cipten besleniyor. Cihazi eksi bacagini surerek taktim buda asiri isindi
eksi bacagini soktum sarj girisinden beslemeye sase verince ses tam kivamina geldi ne isinma ne baska bir sorun cok stabil calisti. Yalniz bununda ses kalitesi onceki devreden bayagi bayagi dusuk onceki devreyi adam edebilseydim ses kalitesi cok iyiydi
Bu arada ustadlar hatam varsa affola kizmayin bu islerle kendi capimda hobi olarak ugrasiyorum. Sizlerin degerli bigilerinden birseyler ogrenmeye calisiyorum..