uğur şirin
Üye
Güle güle kullanın, umarım sorunlar kısa sürede çözülür.
* Soğutma için mini alüminyum soğutucular var, sürücü entegresinin üzerine uygun şekilde (ısı tranferi sağlayacak) yapıştırdınız mı?
* Küçük bir fanla soğutmaya yardımcı olabilirsiniz.
* Sürücü üzerinden amper ayarı yaptınız mı? Sürücünün (dolayısı ile motorun) kullandığı amperi azaltarak ısınmayı azaltabilirsiniz karşılığında motorun torkunda azalma olacaktır.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/posts/660540/
* DRV8825 sürücünün maks. amper değeri biraz daha yüksek, gerekirse değiştirilebilir. Motorunuzun amperi ne kadar?
Sizce soğutma yaptığımda bu problem düzelir mi ?
arduinoda firmware ne kullanıyorsun marlin mi yoksa grbl mi grbl kullanıyoprsan rampsin pinleri ile grbl nin pinlerinde farklılık var rampsa uyumlu düzenlemler yapmalısın yada hazır yapılmış düzenlemeler var onları kullanabilirsin. sürücü ısındığında anormal hereket etmesi normal. sürücüleri ters bağlamışsan arduinu üzerindeki regülatöre zarar vermiş olabilir regulatör ısınıncada bazen duraksamalar yapabilir.
Çözülmeyebilir, sorunun çok farklı nedenleri olabilir. Örneğin bir kablodaki temassızlık gibi.
Potansiyometreden yapılan ayar:Step motor akım ayarıdır.Yorumunuza çok üzüldüm. Umarım kablo problemidir. Akşam deneyeceğim. Açıkçası kablolardan olacağını zannetmiyorum. Çünkü fabrikadan gelen kabloları kullandım ve ek-yama yapmadım. Umarım çaresini bulurum..
Dün gece yabancı bir forumda "eozturk" kullanıcı adı ile aynı sorunu paylaşan ve birebir hatayı yaşayan başka bir kullanıcının birkaç gün sonra sorunumuz düzeldi dediği yorumu okudum. Orada potansiyometreden yapılan ayardan bahsetmiş. Umarım benim de sorunum potansiyometreden kaynaklanan sorundur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?