abkant pres ve giyotin makasda güvenlik hakkında

"Sadece çift el butonu yetmez, bir de bu buton için gerçekten iki elinde bastığını denetleyebilmek için çift el emniyet rölesi zorunludur."
Doğru oda yetmez, çift el rölesinin kontaklarını PLC inputuna girmekte yetmiyor, röle kontaklarını ayrıca tehlikeli hareketi veren valf çıkışlarının önüne seri olarak girmek gerekir, ışık perdesi kullanılıyorsa aynı şekilde onlarıda seri olarak hareket veren elemanların önüne seri olarak girerek softwareden kaynaklanacak hataların önününe hardware olarakta geçmek gerek.
 
Son düzenleme:
Eksantrik preslerin 2 çeşidi var,birincisi bizim ülkemizde sıkça kullanılan fakat Avrupa ülkelerinde yasaklanan mandallı tip pres bu tip presler mandaldan kurtulduktan sonra turunu tamamlayana kadar iner vede geri çıkar Allah korusun el ayak ne varsa gitti,ama önlemi yok değil bu preslerede güvenlik aldırabiliyoruz,o da şu şekilde çift el buton emniyetini aldıktan sonra butonlara basıldıktan hemen sonra pinomatikle çalışan kapak sistemi var o iniyor açık kalıbın önünü kapatıyor ve aşağı indimi sivişe basıyor siviş startı veriyor koç iniyor çıkıyor pinomatik kapak açılıyor ve bu şekilde devam ediyor gidiyor.2.pres ise havakavramalı,yada hidrolik kavramalı oluyor bu da istediğin noktada durduruyorsun geri dönüşü yok krank turunu tamamlıyınca geri çıkar.güvenlik bariyerrlerini uyguluyabilirsiniz.en ideali hidrolik preslerdir,ama bunların dezavantajıda eksantriklere göre YAVAŞ olmalısıdır.
 
Arkadaşlar bir malzemeyi bir prese koyacak aparatın maliyeti ne kadar olabilir?
Ben şahsen pnömatik olarak mümkün olduğuna inanıyorum.
Tam otomatik olmasada en azından parçayı alıp aparata koyacak , aparat ise prese yerleştirecektir.
Böylelikle güç (risk) elemanları ile insanlar izole edilmiş olur.
Tutup oraya hazır bir robot kolu kayalım dersek ve alternatif sunmaz isek "biz ne iş yapıyoruz?" sorusu insanın aklına geliyor.
Manyetik veya vakum tutucu, lineer yataklama, pnomatik piston , valf, hava ve PLC oldu size robot kolu fakat maliyetini bilemem hesaplamak lazım.
Ben fikir verme babında bu yazıyı yazdım.

Kolay gelsin...
 

bu gibi durumlarda eğer pnömatikle çalışan bir mekanizmaysa, havayla oynayıp -ister yazılımla ister kumandada- el presin altına girdiği zaman giyotinin direk yukarı kalkmasını sağlarsınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…