Bunu nasil yapicam hakkinda bilgi sahibi degilim ama su olayi biliyorum.devreyi baktinizmi eklemem gereken bir sey var mi ?plc analog girisine 0-10v olarak girecegim orneklemeyi plc programindan yapicam galiba oyle degilmi?Bir de LA55-P datasheet'ten anlaşıldığı kadarıyla, sensörün ölçtüğü akım AC ise, sensörün çıkışındaki voltaj da AC olacak. Dolayısıyla opamp çıkışı da, ölçülen akımı birebir takip eden AC bir voltaj olacak. Öyle hemen oku ADC ile, okunan değer ölçülecek akımın RMS değeridir diye birşey yok. opamp çıkış voltajını yeterince sıklıkla örnekleyeceksiniz ve RMS değeri siz hesaplayacaksınız.
Sadece gosterim diye yaptim da. sormak istedigim 50 ma rms cikis veriyorsa bu sensor ben bunu 100 ohm üzerinden 200 ohma paraler baglasam sensor cikisinda bisi olmaz yani degilmi ? Datasheette bir devre vermis Rm direncini 0 gnd ye goturmus direk. yoksa +12 -12 sensor beslemesi için sensorden en fazla 100 ohm bağlayıp 5V rms mi alabilirz sadece orayı ama tam cozemedim orayi.+12V -12V için sizin +5V -5V gibi bir çıkış alacak direnç değerleri seçmeniz lazım.
Trimpot'ların toleransı çok kötüdür, bu ölçüm sonucuna aynen yansıyacaktır. Ben olsam kullanmazdım.
70mA de bu tip dirençler için az bir akım değil. Isınıp da değer değiştirmemesi 3 tane %0.5 toleranslı metalfilm direnci paralel bağlayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?