Ac motor

Nanowatt

Üye
Herkese iyi geceler yazan yazmayan konuyu goren herkese selam olsun sorum 1 kw motorla 1 saniyede 2.5 metre yukarı kaldırı mı ? Yada oneriniz

Son düzenleme:
ne dedin hiç anlasılmıyo yadıkdan sonra okudunmu acaba

"neyi" buradaki kilit kelime,ben genellikle aklımı kullanarak kaldırırım cevabı buna ne kadar uyar bilmiyorum. güzel insan, ademoğlu ne diyeyim ben sana lütfen mantıklı, makul anlaşılır sorular sor. burada kendine sıfat kullandırma, çünkü kimse hak etmez

Sordum soruda ne var kı elim deki motorla 50 kg yuk kaldıracam nasıl hızlı kaldırırım dedim 1 metrede bilmişlik taslamiyorum bilmediğimşde acık acık soylemişim bilsem buraya yazmam kendim yaparım aydınlatın dedik munakaşa dan burnuzun onunu gormez olmussunuz onemli olan sorunun nasıl oldu degil sizin nasil cevap verdiğiniz. Belki köyluyum aşalayacakmısınız yane belki şivem var okul okumadım sizin gibi devrik cumlelerim bilgşsi olan siz isiniz anlayıp tol göstercek olanda siz siniz diye düşündüm yanılmışım

Sordum soruda ne var kı elim deki motorla 50 kg yuk kaldıracam nasıl hızlı kaldırırım dedim 1 metrede bilmişlik taslamiyorum bilmediğimşde acık acık soylemişim bilsem buraya yazmam kendim yaparım aydınlatın dedik munakaşa dan burnuzun onunu gormez olmussunuz onemli olan sorunun nasıl oldu degil sizin nasil cevap verdiğiniz. Belki köyluyum aşalayacakmısınız yane belki şivem var okul okumadım sizin gibi devrik cumlelerim bilgşsi olan siz isiniz anlayıp tol göstercek olanda siz siniz diye düşündüm yanılmışım
Profıle bakarsan, yasım 71, bılgısayarı , 55 yasından sonra gördum. Burada en cok ımla yanlısı yapan benım, ama sagolusun arkadaslar mazur göruyorlar. Hata, yanlıs yaptıgımda, bunun arkasına da sıgınmadım. Bır daha sefere daha iyisini yapmalıyım dedım.
Senı aşağılamadık ama, yetişmen için soru sormanın yollarını göstermeye çalısdık. Ne kadar sıhhatli bilgi verırsen, o kkadar kısa zamanda dogru cevap alırsın.,
Karar senın yol senın..

Herkese iyi geceler yazan yazmayan konuyu goren herkese selam olsun sorum 1 kw motorla 1 saniyede 2.5 metre yukarı kaldırı mı ? Yada oneriniz
ne,ne kadar bir malzeme 1 saniye de 2,5 metre yukarı kalkacak?
Şunu söyleyebilirim kaldırma işlemi yapılacak ağır bir malzemeyse redüktör kullanmak gerekeceği için 1 saniye de kaldırmanız zor ama hafif bir malzemeyse redüktör kullanmadan taşına bilecekse mümkün olabilir fakat yukarda durabilmesi için malzemenin yine fren ve redüktör lazım olacağı için redüktörsüz kaldırmak tehlikeli ve yanlış olacaktır

ne,ne kadar bir malzeme 1 saniye de 2,5 metre yukarı kalkacak?
Şunu söyleyebilirim kaldırma işlemi yapılacak ağır bir malzemeyse redüktör kullanmak gerekeceği için 1 saniye de kaldırmanız zor ama hafif bir malzemeyse redüktör kullanmadan taşına bilecekse mümkün olabilir fakat yukarda durabilmesi için malzemenin yine fren ve redüktör lazım olacağı için redüktörsüz kaldırmak tehlikeli ve yanlış olacaktır
Çok teşekkür ederim

Bunu elektrikli motor ile yapmanzor. çünkü 1 sn yede bir malzemeyi 2,5 metre yukarı çıkarırsan onu yukarıda nasıl durduracaksın? bence sen başke bir yöntem dene Elektrik motoru ile yapmak yerine pnömatik dene

Yük 1 kg, mesafe 1 metre yerden yukarı için
Ep = m*g*h (Joule)= 1kilogram * 10(m/skare) * 1metre = 10 Joule (Joule = WattSaniye)
Yani (sistemde hiç kayıp yok ise) 10 Watt mil gücü olan bir motor ile
1 saniyede 1 kilogram yükü 1 metre yukarı taşıyabilirsin.

50 kg yükü 2.5 m yukarı taşımak için
Ep = 50 * 10 * 2.5 = 1250 Joule Enerji lazım
mekanik sistem kayıpları hariç
bunu 1 saniyede yapabilecek motorun mil gücü 1250 Watt olur.

İlk mesajında 50kg olduğunu belirtmemişsin,
noktalama işaretleri olmadığından ve
kelimeler eksik yanlış yazıldığından mesajın anlaşılmıyor.
Yazdıkların soruna ve kendine verdiğin değeri gösterir.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,660
Son üye
sari59

Yeni konular

Geri