acil yardim 12 v dc pano icin

metindemir

Üye
12 voltla calisan 6 tane hidrolik valf var 3 adet disel motor var motorlarin akulerinden aldigim 12 volt elektirikle pano yapmam lazim gerekli malzemeler nedir yardim edemisiniz cok acil valflerin 5 tanesi 2 komutlu motorda ise mars
devir sati hararet sarz lqambasi ve uc tane fan birde makinanin 4 noktasina acil stop elektirik dc neler alinmasi lazim lutfen yardim edinn

Sn metindemir yapacağınız panonun malzemelerini saymışsınız ama tam olarak ne yapılacağı konusunda bilgi çok az daha fazla detay gerekmektedir ben pek bişey çıkaramadım ne neresini nasıl çalıştıracak acil stoplar neyi durudracak.?

dizel motoru calistirip 12 volt elektirik baglicaam akuden aldigim arti ve eksi kutuplari marsin neresine takacam bu konuda yardim edermisiniz

eksi kutbu gövdeye bağlamanız artı kutbuda marş otomatiğine bağlamanız gerekir

fakat marsa basmam gerekiyor yani benim eleimde ciplak motor var mazotla calisan
araba deeyil sadece sifir motor bunu makinaya montaj yaptim ama ne kablosu var ne marsi
nasil bir elektirik vermem lazim neyi nereye baglamam lazim
aslinda elektirik bilgim var biraz
baglayacagima inaniorum
fakat ilk yyol gosterilmam alzim lutfen ardim edin konuyyu anlatirken soyle anlatirsaniz makbule gecer akuden arti olani alip mars dinamosunun artisina baglayin eksiyi govdeye marsa basmak icin kabloyin 1.25 cekin ve surdan alin gibi lutfen bekliyorum cok axcil

metin bey resmini çekip buraya ekleyin. bu anlatımınızla kımsenın yardım edecegını pek sanmıyorum. Çünkü bende dahil olmak üzere kimse birşey anlamadı anlattıklarınızdan. Valflerin görevi nedir? Motor nereye bağlı? Detaylı bilgi lazım yardımcı olmamız için. resimlerini ekleyin ve açıklamalarını altına yapın elimden geldiğince ben ve diğer arkadaşlar yardımcı olalım.

hareketli arabanin durmasi icin bir swich takacam araba swiche dokundugunda araba ileri gitme botununa elektirigi kesip geri gitme butonuna hareket vermesi lazim yani bir butonla arabayi ileri ittim swiche basti ileri git butonu iptal oldu geri git butonuna sinyal verdi ve bir baska butonada sinyal vermsi lazim bunu nasil yapabilirim yardim edebilirmisniz bu konuda

hareketli arabanin durmasi icin bir swich takacam araba swiche dokundugunda araba ileri gitme botununa elektirigi kesip geri gitme butonuna hareket vermesi lazim yani bir butonla arabayi ileri ittim swiche basti ileri git butonu iptal oldu geri git butonuna sinyal verdi ve bir baska butonada sinyal vermsi lazim bunu nasil yapabilirim yardim edebilirmisniz bu konuda

aslında ne istediğinizi ve ne yapmak istediğinizi tam anlatırsanız yardımcı olmaya çalışalım ama parça parça birşeyler soruyorsunuz hiç bir şey anlaşılmıyor kumandayı nereye vereceksiniz motorunuz ne vb bilgi yok

burda bir ise kalkistim allah sonumu hayir etsin amasenin yardimina ihtiyacim var lutfen yardim et olayi anlatiyorum bildigin disel motor var elimde turk imalati

bu motorun kontagini bagladim kontaga bastigim zaman calistiriyporum ve istop ettiriyorum sarz dinamosundan elde ettigim 12 v dc elektirikle bir valfe hat cekecem cekiyorumda valfin dugmesine bastigimda valf harekete geciyor buraya kadar yaptim sorun ok ama adamlarbir swech koymak istiyorlR valfin kumanda ettigiarabayi yonunu deegistirmek icin swich i koymak isytiyorlar

yani ben disel motoru calistirdigimda motorun volant dislisinden kuvvet aldigi hidrolik pompa calisacak ben valfin butonuna bastigimda hidromotordan aldigi gucu valfe verecek ve ben b utona bastigimda bobin acacak ve araba yuruyecek bir muddet gittikten sonra swiche dokunacak ve otomatik geri gelmesi lazim bu swich 12 v dc ile calismasi lazim elektirikciden alirken adini ne dicem bu bir ikincisi boyle bir swich nasil bir ozllige sahibdir nasil bir foksiyonlu almam lzim ve swiche donundugunda benim valfimin elektirigini kesecek sonra diger bir valfe elektirik verip arabayi ters istikamete dogru yurutecek araba derken bu bir makinanin arabasi dizel motorla alakasi yok biz sadece disel motordan pompayi calistirmasi icin kuvvet aliyotruz birde elektirik icin aliyoruz simdi bunun button ve valf baglantilasri swiche kombinasyonu nasil olur bana nasil yardimci olabilirsin

elektirikçi dili ile vaviyen tesisatına otomasyon dili ile role mühürleme devresine ihtiyacınız var teknik bilginizi yazdıklarınızdan anlamamız cok zor ama sitedaki arkadaşlar geçmişte devre şemalarını vermişlerdi linklerini bulabilirsen oturup dikkatlicede devreni kurarsan

**burda bir ise kalkistim allah sonumu hayir etsin ** Sonun selamettir

Forum istatistikleri

Konular
129,904
Kullanıcılar
452,789
Son üye
yigitt.m
Geri