Öncelikle herkese merhaba.
Eski 90w gitar amfim var amfinin transistörleri çok ısınmaya başladı 1 dk çalıştırınca kötü kokular geliyor içini söküp baktığımda besleme bölümünde bir elemanın çatladığını gördüm. Adının ne olduğunu bilmiyorum dışı seramik içi ise kömür gibi duruyor. Nedir bu acaba yardımcı olabilecek var mı?
Adı taş direnç ama üzerindeki değer yüksek ısıdan uçmuş anlaşılan , 5 - 10 gibi değerlerde olabilir. Aynı cihaz çevrenizde birinde varsa açıp değerlerine bakıp aynısınıdan temin edebilirsiniz.
Öncelikle herkese merhaba.
Eski 90w gitar amfim var amfinin transistörleri çok ısınmaya başladı 1 dk çalıştırınca kötü kokular geliyor içini söküp baktığımda besleme bölümünde bir elemanın çatladığını gördüm. Adının ne olduğunu bilmiyorum dışı seramik içi ise kömür gibi duruyor. Nedir bu acaba yardımcı olabilecek var mı?Ekli dosyayı görüntüle 48717Ekli dosyayı görüntüle 48718
sayın cesurboy ustam şu dersem yanılırız devrede tam nerede kullanılmış detaylı resim verebilirmisiniz. aynı devreden de yoksa elinizdeki devreyi iyi bir incelemek gerekir.
sayın cesurboy ustam şu dersem yanılırız devrede tam nerede kullanılmış detaylı resim verebilirmisiniz. aynı devreden de yoksa elinizdeki devreyi iyi bir incelemek gerekir.
470 ohm 11 watt taş direnç diye malzemecilere bir sorun 11 watt bulamazsanız yakın bir watt değerini kullanabilirsiniz ama bu direnç beslemede gibi duruyor başka bir yerde arıza olabilir
470 ohm 11 watt taş direnç diye malzemecilere bir sorun 11 watt bulamazsanız yakın bir watt değerini kullanabilirsiniz ama bu direnç beslemede gibi duruyor başka bir yerde arıza olabilir