adaptör kablosunu zuatınca sorun olurmu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodehala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zodehala

Üye
12V 1,5A fiber modem adaptör kablosunu 7 mt uzattım (0,75 ttr kablo ile)

modem için bi problem olurmu ??

modemi bir odadan diğer odaya taşıdık yetkili servisten uzman biri geldi yanlız fiber ucu değiştikten sonra modem 10 dk da bir neti kesiyo

şimdi aklıma kurt düştü o ucumu takamadı yoksa adaptörün kablosunu uzatmak mı buna sebep oldu

güzel insan, ac akım için 7 mt hiç bir sorun çıkartmazken dc akımda büyük sıkıntı çıkartabilir, hatta çıkarır. elinizde bir ölçü aleti varsa çıkışı ölçün 11,5 volt gibi bir rakam göreceksiniz (büyük ihtimal) 12 volttan aşağı ölçtüğünüz her değer modeminizin sağlıklı çalışmasına engeldir. sorunu çözmek için dc kabloyu değil ac kabloyu uzatmanız olacaktır.

@paskomya ustam adaptör uzattığında ne olur ile ilgili gerekli cevabı söylemiştir merak edene ise matematiğe dökersek .
Bakır direnci: 0,023 ohm/ m 0,75 mm için
7 metre x 2 (gidiş-dönüş var ya enerjinin) = 14 metre.
Toplam direnç: 14m x 0,023 ohm/m hemen hemen 0,32 ohm
Voltaj düşümü hesaplayabiliriz artık V=IXR formülünden 1,5A x 0,32 ohm hemen hemen 0,48V gibi bir sonuç olur ve durumda 12V -0.48V modeme ulaşan voltaj 11,52V felandır bu sorun teşkil eder DCde bu adaptör eğer bu şekilde ben kendimi garantiye alıp diğer fibercinin hatası olduğunu düşünüyorsan önce bunları yapman gerek fiberciyi çağırmadan önce daha kalın bir kablo örnek 1,5 mm veya daha yüksek amperli adaptör 12V 2A ,3A felan rastgele.

Modem adaptörünün ( 12V 1.5A ) kablosunu uzatacağınıza , araya uzatma priz ( 220V ) yapılıp kullansanız daha iyi olmazmıydı .

hesabınız tamamen yanlış . burda bakır direnci ile hesaplayamazsınız . iletkenlik katsayası ile alakalı bir durum okadar düşmez 7 metrede 10 metrede . bakırın direnci olan standart bizim kablo imalatında bakıp söylediğimiz direnç. yani atıyorum kablo kesitinde ihtilaf oldumu yada sıkıntı oldumu kablonun 1 km deki direncine bakılır örnek olarak 1 km 0.75 kablo 26 ohm dirence sahipse o kabloya 1.5 luk deyebiliriz .. 16 mm kabloya kadar kablonun direnci ve reaktansı göz önüne alınmaz standart gerilim düşümü hesabı yapmalısınız kaldıki 2 volt düşmesinden artmasından bişi olmaz .. sizin dediğiniz gibi bişi olsa kamyonlar tırlar çalışmaz ..

Üstat 7 metrelik 0,75 mm² kablo ile 12V 1,5A adaptörü uzatırsan, voltaj 11,5V'a düşer. Çoğu modem bunu tolere eder, ama adaptör kalitesizse veya modem hassassa reset atabilir. Garantiye almak istiyorsak
1,5 mm² kablo kullanmalıyız (voltaj düşümü yarıya iner).12V 2A adaptör daha stabil çalışır
2V düşüm kamyonu etkilemez Araç elektroniği bu dalgalanmalara göre tasarlanmıştır.
ama dandik modem adaptörünü etkiler diye özetleyebiliriz.

Senin mantığın sağlam ama modemler kamyon değil usta

Özetle sorun yaşamıyorsan takma kafana yaşıyorsan kalın kablo daha güçlü adaptöre geçmek lazım.

yav abi sizin dediğiniz olsun polemik yapmayacağım 7 metre deiğiniz bizim panonun yarısı bile değil . bizim plclerden valflere pnometik valflere selonoidlere giden kablolar en düşüğü 50 metre 1lik kablo.
görüntülü diafonlarda 50 katlı binalarda kullanılan kablo 0 35 yangın kablolarında 50 tane sirene çekilen kablo 0.50 1000 metre de ama tabiki 1.5 2.5 luk 4lük 6 lık çekse daha iyi olur hatta 16 lık çekip bağlıyabilirsa çok daha iyi olur 25 lik harukalede 50 lik te fevkaladenin fevkinde olur . ama çok gereksiz olur .. sizin dediğiniz gibi olsa bizim kameralar çalışmazdı 100 metrede kameralar var 50 metrede kameralar var gece görüşü olan çok ledli olanlar 2 amper çekiyor bende sizin gibi düşünmüştüm ama öle değilmiş anladım . isterseniz deneyin ama çokta enterese olmuyorum siz doğru olun . yani benim dediğim olay bu gibi durumlarda 10 metreye kadar gerilim düşümü hesabı yapılmaz burda kablo akım yoğunluğuna bakılır yani 7 metere 1 amper için heç bişi değil ..
ama tabi siz daha iyisini bilirsiniz.

kaç yüz metre uzatacan?
kaç yüz metre olayı değil ustam, olay AC-DC olayı ve bir çok kişinin yeterli bilgiye sahip olmaması. AC akımdaki esnemelere ucundaki cihazlar tolerans gösterebilirken aynı komumdaki DC cihazlar tolerans göstermiyor. öyle olaylara şahit oldum ki, gören yani işi bilen kişi oturup ağlar. beş yıldız otel ve güvenlik için 38 tane kamera var. adamlar bilinçsiz ve paradan kısmışlarda kısmışlar. gelen bir ekleme yapmış giden bir parmak atmış. görüntü vermeyen 3 kamera için servise gittik. uzun uğraşlar sonucu besleme adaptörünü bulduk ve çıkış 11,5 volt. araya bir tanede biz adaptör çaktık beslemeyi böldük. sonuç 3 kameradan net görüntü. gelen diğer servis işi çözememiş, tüm bağlantılar tam demiş. yani bilmek var, bilmek var.

10 metreye kadar hesap yapılmaz genel kural düşük akımlı sistemlerde geçerli. Örnek vererek açikliyim
12V 0.5A için 10m 0.5mm² kablo 0.7V düşüm kamera rahatlıkla çalışır sıkıntı olmaz ama aynı kablo aynı kablo 5A için 7V düşüm olur sistem çalışmaz. DC 12V sistemde %10 düşü) çalışabilir çünkü kameralar genellikle 9-15V , Solenoid valfler ve pnömatik valfler genellikle 10.5W-30W gibi besleme aralığındadır 50 metrede 0.5mm² kablo ile 1A akımda oluşan 3V düşüm 24VDC sistemde kritik değildir.

Sakın yanlış anlama üstat ben sadece teorist bir adam değilim uygulamamda iyidir maksatım doğru hesaplama mantığını anlatmak bilmeyenler için elektrikde bazı ezbere işleri ortadan kaldırıp mantıksal ve hesaplamalarla anlatmak isterim her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…