Adsl modem kart arızası yardım lütfen

rockerbilo

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
41
Ustalar, philips sna6500 adsl wireless modemim vardı Havanın yağışlı ve fırtınalı olduğu bir gecede ya elektrik ya da telefon hattından kaynaklanan bir sebeple arızalandı.
Arıza şöyle: Modemim normal çalışıyor. Fakat bazen, genelde download, ses ve görüntülü muhabbetlerde ya da bunlar olmadan internet bağlantısı kopuyor. Yani adsl, online ışıkları sönüyor. Daha sonra internet bağlantısı tekrar kuruluyor. Malum bu da insanı deli ediyor.
 
Fabrika ayarlarına çevirip tekrar kullanın, sadece modemi dikkate almayın hattınızda, elektriki gürültü olabilir, telefon hatlarında , adsl sinyal kalitesini düşüren korozyonlar vs. olabilir. Bu durum yağışlı havalarda daha sık yaşanır. Hattınızda başka bir modem sorunsuz çalışıyorsa, modemi düşünebilirsiniz, oda çalışmıyorsa hatlardaki olayı düşünebilirsiniz, başka bir olasılık filtre cihazı, arızalı olabilir, kibrit kutusu şeklinde telefon ile modemin çalışmasını filtrelemek için kullanılır. Ayrıca yukardaki kartta onun tasarlayan bile bakarak bir şey anlamaz...
 
Cvp için tşk. Modemin garanti süresi doldu. Splitter ve başka modem ile hat stebil çalşıyor. Herhangibir problem yok. Firmware güncellemsi de yaptım olmadı. Farklı adaptör denedim, olmadı. Fakat tahminimce havanın etkisi ile elektrikten ya da telefon hattından kaynaklanan sorun. Bu durumda hangi parçalar etkilenir acaba? O yüzden koymuştum resmi.:confused:
 
yanlış yönlendirmiş olmayayım ama kondansatörleri kontrol etmeni tavsiye ederim. cihaz normal çalışıp belirli zamanlarda çalışmıyor ise kondansatör arızası olma ihtimali yüksek sağlam gibi görünsede dikkati incele ve ölçüm yap yanıltabilir. kolay gelsin
 
teknomen elektronikle hobi olarak uğraşıyorum. Elimde bir digital multimetre var. Kondansatör ölçme konumu bulunmuyor. Şöyle ölçebilir miyim? Cihaz elektriğe bağı, telefon hat bağlı şekilde, + - kutuplara değdirdiğim zaman üstünde yazılı voltajı mı vermeli? Eğer yanlışsam nasıl yapabilirim yazabilir misin? Tşk.
 
Modemin yada adaptörün aşırı ısınması da hattan düşemelere neden olabiliyor. Belirli bir süre çalıştırdıktan sonra modemin ve adaptörünün ısınma durumuna bakın.
 
Evet modem aşırı ısınıyor. Bir chip in üstünde soğutma tweak var. Ona ellenmiyor neredeyse. Üst kapak açık çalıştırıyorum şu an kopma saysı azaldı biraz daha.:confused:

Ustalar ayrıca şöyle bir arıza yapıyor arada, modemi yeniden başlatmak için kapatıp açtığımda ışıkları yanmıyor yani elektrik gelmiyor. Biraz bekledikten ve kabloları söküp taktıktan sonra çalışmaya başlıyor. Neyde arıza olabilir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu tür yüksek gerilime maruz kalan elektronik cihazlarda problem her yerde olabilir. Ancak voltajın ilk durağı regülatördür. Adaptörü hem fişten, hem de modemden çıkarıp modeme giren soketin + ve - sini bir telle kısa devre edin. İçerisindeki kondansatör deşarj olacaktır. Sonra buraya bir voltmetre bağlayın ve fişe takın. Eğer takar takmaz istenilen voltajı (muhtemelen 12V) alamıyorsanız veya eksik alıyorsanız regüle değişimine gidebilirsiniz.
 
Bu tür yüksek gerilime maruz kalan elektronik cihazlarda problem her yerde olabilir. Ancak voltajın ilk durağı regülatördür. Adaptörü hem fişten, hem de modemden çıkarıp modeme giren soketin + ve - sini bir telle kısa devre edin. İçerisindeki kondansatör deşarj olacaktır. Sonra buraya bir voltmetre bağlayın ve fişe takın. Eğer takar takmaz istenilen voltajı (muhtemelen 12V) alamıyorsanız veya eksik alıyorsanız regüle değişimine gidebilirsiniz.

Usta dediğin işlemi yaptım adaptör normalde ve takar takmaz 16.5 voltlarda geziyor. Zyxel modemin adptörü ile kullandım o 12 volt sağlam yani. Yine de kopmalar yapıyordu. Philips adaptöründe bir sorun mu var? Bu sorundan dolayı dediğin gibi regülatör değişimi mi dersin? Bu arada philips adptörün normalde çıkış 12 v. 1000 ma olması lazım.Tşk.

Arkadaşlar, kötü havadan etkilenip değiştiğini varsaydığım telefon hattı geriliminin ilk uğradığı devre elemanlarına bakmak istedim. Resmin sağ üst kısmında, wi-fi antene giden kablonun hemen orada bir zener diyot tarzında eleman var. İşareti diyot değil, CR1 ve CR2 yazıları var board da. Bunu söktüm ve lamba diyot testi yaptım. İki halde de ışığı yakmadı. Açık devre gibi görünüyor. Elektronikçilere götürdüm. Bilemediler ve yok dediler. Onu çıkardım ve onsuz çalıştırdım şu an modem kaç saattir çalışıyor ve kopmayı sadece bir kere o da ilk bağlantı kurulduktan sonra yaptı. O parça cam tüp içinde sanki bir direnç varmış gibi görünüyor. Üstünde diyot halkası var. Elektronikçinin biri fazla akımdan patlamayı korumak için konmuş olabilir dedi. Bir fikri olan var mı? İsmini bilen var mı ve bulabilir miyim? Ya da onun yerine hangi parçayı takabilirim? O parça ilk akımda modemi kurtardı fakat şu an korunmasız o bakımdan merak ediyorum. Tşk.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bendede aynı modemden var. Elektronikten pek anlamam ama sanırsam benim modemde Şebeke akımından arızalandı. Sizin sorun nerde bilmem fakat bendeki boardda sogutucunun sol üstündeki APL1117 yazan parça patlak belki sorun oradadır.Ayrıca resim için teşekkürler parça ismi için ihtiyacım vardı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,894
Mesajlar
921,408
Kullanıcılar
451,038
Son üye
teknoinfo

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst