AEG Lavamat LV75

Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Benim çamaşır makinem de AEG Lavamat LV75 galiba mekanik beyinli tık tık tık diye sayarak gidiyo Makine düne kadar çok iyi çalışıyodu fakat dün çamaşırları attık hiç yıkanmamış alttakiler ıslak üsttekiler kuru. Halbu ki tambur dönmüyormuş. Acaba motorun kömürleri mi bitmiştir ? ne yapmam gerekiyo yardım edermisiniz ?
 
lv 75 modellerde motor dönmeme sorunu iki ana sebebten oluşur .
1.fırça bitimi veya kollektör dilim şişmesi. kayışı az çevirerek makinanızı çalıştırın motorunuz dönmek isteyip istemedigine bakın.dönmek isterse motor hasarlı
2.pgs üzerinde hasarlı konpanent .Pgs yi sökün kartın üzerinde karbonlaşan alan veya konpanent varmı gözlemleyin
 
benim çamaşır makinam da AEG Lavamat LV75 benm sorunum çamaşır makinem artık çamaşırlarımı sıkmıyor içinde su bırakıor ve H progmamında kalıyor. bugün ise yıkadı durulamadan başa alıp tekrar yıkadı. makinamın eskisi gibi yıkayıp durulaması için ne yapmalıyım ???
 
Makineyi A, B, C veya D programından başlattıysanız zaten H programından bir adım önde duracaktr.

Makinenizin alt kısmındaki tampon kapağını çıkarın. Yuvarlak pompa kapağı ve yanında plastik bir tıpa göreceksiniz. Onu yerinden çevirip ucunu çıkararak siyah hortumdan kalan suyu boşaltın. Su bitince de pompa kapağını sola çevirerek yerinden sökün ve pompada yabancı bir malzeme olup olmadığına bakın.

Ardından pompa kapağı açık halde makineyi P programında çalıştırın. Eğer pompanın dibindeki pervane dönüyorsa makine düzelmiştir. Eğer dönmüyorsa pompa motorunun değişmesi gerekiyor.
 
ali usta bende aeg lavamat lv 64 çamaşır makinesi var anakartta bir direnç yanmış ve renkleri göremiyorum çok aradım kullanım kılavuzu veya aynı kartın resmini bulamadım yardım edermisin ??
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…