demirdöven
Üye
Ben bu yoruma katılmıyorum r s t fazları yani 3 faz nötr gevşemesinden yahut temassızlıgından çakışmaz öle bi durum söz konusu degil bence.
Nötr fazın dönüş yoludur sürekli bi gidiş ve dönüş vardır nötr gevserse yada koparsa yani iletimi eksilirse faz geri dönüş yapamaz ve giderek yükselir 380 gösterir diye birsey yoktur. mesela beni,m basıma geldi ve ölçtüğümde gördügüm 720 v. tu.
Çok basit akan bi suyun önünne bi set yaparsanız birikir fazın dönüş yolunu kapatırsanızda gidemez arkadan gelende üste binip yukselir giderek.
Elektrik şirketi size düzgün ve devamlı elektrik vermek mecburiyetinde eger duzeltmediyseniz ispatlayın hakkınızı alıcağınızı sanıyorum.
saygılarımla kolay gelsin..
Elektrik su değil ki önünde biriksin. Bu mantığa göre evlerde lambaları 1 gün açmayalım, önünde YG'mi olacak?
sn bilmeyen aradaşım, 380 volt şebekedeki voltajın, suyu biriktirerek elde edilen basınca nasıl bağladınız merak ettim.
dediğiniz gibiyse bekleyen bir enejininin örneğin devreye girmeyen kontaktörün arkasından gelen enerjinin birikimini nasıl izah edersiniz?
açıklama yaparsanız sevinirim.....
yazmış olduğunuz probleme verilen cevaplara bakıyorumda birçoğu sallama birşeyler yazmış....tesisatta nötürün gevşemesi,veya oksitlenmesi tesisatta voltaj düşmesine yol açmaktadır.tesisatta çalışan cihaz voltaj düştüğünde cihazın çektiğ akımda artmakda dolayısıyla en zayıf noktadan arıza vermektedir...nötür problemi olan tesisata voltajmetre bağlarsak tesisatı yüksüz 220 volt civarı görürüz,yüksek akım çeken ütü veya fırın calıştırırsak voltmetreye baktığımızda voltajın 120.130 voltlara kadar düştüğünü görürüz...
ben klimacıyım bu sorunla bir çok kez karşılaştım bir çok elektikçiyim diye geçinen bir çok kişiyle bu konuda takışdım ölçü aleti ölçümünü gösterdiğimde tesisatta gevşek bağlantı aramaya başladılar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?