Tarımsal Sulama için 5 Direkli AG ENH Projesi çizeceğim 100kVA mevcut trafonun son direğinden hat alarak 5 direk ekleyeceğim oradan da 200 mt kadar yer altı kablosuyla enerji alacağız sulama için toplam güç 7,5 kw bunun için AG gerilim düşümü ve Güç kaybı hesabını yapacağım ve direk seçim listesini içeren bir excel programı var mıdır nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Program ile; Dağıtım şebekesinde kullanılan:
AG Şebeke Direği
Müşterek Şebeke Direği
Trafo Direği
Hesaplamalarını; Her iletken için Kopmalı ve Kopmasız olarak ayrı ayrı hesaplayabilir ve kullanılacak potans değerini de CER kuvvetine dahil edebilirsiniz.
Ayrıca hesaplanan Demir veya Beton direkle alakalı olarak gerekli bilgileri (Temel Ölçüleri, Ağırlık v.b.) program içerisinden bulabilirsiniz.
Program ile; Dağıtım şebekesinde kullanılan:
AG Şebeke Direği
Müşterek Şebeke Direği
Trafo Direği
Hesaplamalarını; Her iletken için Kopmalı ve Kopmasız olarak ayrı ayrı hesaplayabilir ve kullanılacak potans değerini de CER kuvvetine dahil edebilirsiniz.
Ayrıca hesaplanan Demir veya Beton direkle alakalı olarak gerekli bilgileri (Temel Ölçüleri, Ağırlık v.b.) program içerisinden bulabilirsiniz.
Direk tepe kuvveti hesaplama programımız youtube kanalımızda yayınlanmıştır. Buraya Tıklamanızı tavsiye ederim ayrıca kanalımda Köşede Taşıyıcı direk örnek hesaplama yöntemi de sunmuştum.
EDİT: İlker bey k bakmayın sizin programın altına yazmış gibi oldum sonradan farkettim =)