AG panosu trafoya 100m, Akım Trafosunu nereye kompanzasyonu nereye bağlamalıyım?



Bu şekilde hem endüktif hemde kapastif yük ortaya çıkar.
1-OG tarafından alınan referans ile verdiğin reaktif güç kablo+sistemin çektiği kadar olur ancak gücü verdiğin yer kablodan sonra ki kısım olduğu için fazla kapastif verirsin
2- kabloda oluşan reaktif(endüktif) yükü kompanze edecek ondan önce kondansatör olmağı içinde endüktif yük olmuş olur.

Sonuç olarak sayaç hem endüktif hemde kapastif kayıt eder.

BENİM DÜŞÜNCEM.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

1.si OG ile AG arası mesafe 100 metre olamaz. OG ile AG arası mesafe trafonun OG ile AG buşingi arasındaki mesafe kadardır.
Müthiş....
 
Sayaç ile trafo arası 100 metre olabilir, bu da OG ile AG arası 100 m eder. Bu durum kapasitif sabit bir yük oluşturur. Trafo endüktivitesi ile kablo kapasitif değerini hesap ederek aradaki farkı giderecek bir sabit konulabilir. Yada sayaç sonrasına ve sayaca yakın bir noktaya akım trafoları konularak yada varsa sekonder koruma rölesinden akım bilgisi alarak AG den net düzeltme yapılabilir. Tabii bunu 100 metreden bilgi alıp yapacak bir röle bulabilirseniz yapabilirsiniz, çünki zaten OG den alınan akım bilgisi ma seviyesinde düşük olacağından bilgi yolda bozulur. Biz 1000 metreye kadar bu bilgi kaybolmayacak şekilde dönüştürerek cihazımıza bağlıyor ve AG tarafındaki cihazlarımızla OG kompanzasyonu yapabiliyoruz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…