erhanchor
Üye
slm. elimde sadece çıkış gerilimlerini bildiğim bi trafo var. akım değerlerini bilmiyorum. ama sekonder sargısının çapına bakarak yüksek amperli bi trafo olduğunu anlayabiliyorum. 2 ayrı çıkış veriyordu biri 35-40 V civarı diğeri 24 V. ben bu trafonun sekonderinden eksilterek 12 v güç kaynağı olarak kullanıyordum. sonra ahşap yakma makinesi olarak modifiye etmeye karar verdim. bildiğim bişey vardı yakma makinelerinde voltaj düşük akım yüksek olmalı ( yanlış da olabilir) bu bilgiye istinaden sekonderinden biraz daha eksilterek 4 V ta kadar düşürdüm çıkış gerilimini. sonra basit bir deneme yaptım bi tane çatal iğneyi kıvırıp taş klemense bağladım. transformatörü çalıştırdığımda ucundaki iğneyi sanki akkor flamanlı lamba gibi kızartıyor. yani 3-4 saniyeden fazla açık tutamıyorum. zannedersen akım baya bi yüksek geliyor. şimdi bu durumda ne yapmam gerekiyor akımı ayarlayamayacağımı biliyorum ama hazır makinelerde ısı ayarı yapılabiliyor diye duymuştum. bildiğiniz bir yöntem varmı bana yardımcı olabilirmisiniz? yada bilgi alabileceğim bir site. şimdiden çok teşekkür ediyorum.