Hayri düzen
Üye
Elimde 2 tene 60 w Panel ve 2 tane 5A şarj kontrol cihazı var aküme ikisini ayrı ayrı bağlasam 6A doldururmu yoksa 10A kontrol cihazı alıp panelleri seri mi bağlamalıyım
güzel abicim, 2 den kasıt ne? 2 saat miakünün ömrü ortalama iki derler şimdı benım yaptığım uygulamayı anlatcam kara düzen kesınlı8kle olmaz dıyenler çıkacaktır ama olsun köy içme suyu depolarında klorlama cihazları için güneş enerjı panellerı kurulur ben bu sıstemı kurdum iki 60 A 12 volt akü 18 volt 100 watt solar Panel bağladım yaptığım 14 volt uzerıne çıkınca akü kutupları şarji kesecek opam transistor kullanarak devre uzay montajı yaptım hemde 3 yıldır sorunsuz çalışıyor aslında regulatorlu devre kurmam gerekırdı ama iş anı geldı zaman kısa olduğu için bu yontemı yaptım sorunsuz çalışıyor yüksek amperlı solar panel olmadığı surece bu sistem sorunsuz çalışıyor şunuda soylıyeyım her yiğidın yoğurt yıyışı farklıdır buda benım çozumum
aküler en düşük 1 amper ile şarj edilebilir. yanlış hatılramıyorsam da 5 de biri kadar bir akıma kadar rahatça şarj edilir. bu aralıklarda kafanıza göre şarj devresi kurdurabilirsinz. ama 105 amper çok çok büyük bir devre. standart şarj aletleri ya da güneş panelleri ile haftalarca sürebilir.bende şu panel watt olayını anlamıyorum burada akünün amperi fark ediyor mu yani elimde 105 amper akü var bunu şarj etmek için kaç watt panel ve kaç amper şarj cihazı kullanmam lazım