Akü gurubu bağlantısı hk?

daydil

Üye
Katılım
28 Tem 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
40
.aynı kasanın içinde toplam 60 adet akü var bunlar kendi aralrında 30 ar seri bağlı.boşta kalan 4 ucu (2+,2-) ,4 kutuplu kompakt şaltere tek tek girip tek tek çıkıp ups barasında paralellemek.sakıncası varmı ?paralellemeyi dışarda yapmak istiyorum.4 kutuplu kompakt şalter bu sistemde çalışırmı.??(nötr+3faz kompakt şalteri var elimde).
şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba, konu uzun zaman önce açılmış ama belki yararlanan olur:
bizde de 2 grup var ve onları redresör çıkışında paralelledik. Sebebi ise redresörün şarj akımının 1 grup akü için fazla olmasıydı.
sizdeki durumunda da bir sıkıntı görünmüyor. çünkü 2 grubun birden enerjisini kesip vereceksiniz.

eğer gruplardan birini sistemden ayırıp aküleri boşaltırsanız bir şekilde(kullanarak veya bekleterek) ve sonra boş aküleri sisteme bağlamak istediğinizde; ilk çekilen akım fazla olup boş akülere zarar verebilirdi.
(tabi burada redresörün şarj kapasitesinin 2 grup için olduğunu varsayıyorum.)

bu tür sistemler(paralel gruplar) hoş uygulamalar değiller(azar azar akülerin ömürlerinden çalıyorlar) ama mecbur kalındığında uygulanıyor malesef..
 
Kompak şalter yerine NH tipi DC sigortalar kullanamanızı tavsiye ederim.Her gruba ayrı sigorta kullanınız sigortaların çıkışlarını paralel yapın,grubun birinde problem olursa veya çalışma yapacağınız zaman diğer grup devre dışı kalabilir.Kompak şalterlerin AC veDC de açma özellikleri farklı
 

Forum istatistikleri

Konular
129,178
Mesajlar
923,951
Kullanıcılar
451,530
Son üye
grn zeki

Yeni konular

Geri
Üst