semiconductor
Üye
herkese merhabalar
bi yerde başım çok sıkıştı ve sizden yardım almak istiyorum
aslında çok basit ama bi türlü işin içinden çıkamadım ;
basit bi redresör var elimizde akü şarj için 24v 15 A;
PIC veya tristörle sürülmemiş;220V trofa ile düşürülmüş;diyotlar ile doğrultulmuş;opamp çıkışına verilmilş;
bizim bu opamp doğrulttuğu 24v ile aküyü karşılastırıp aküye basleme yapacak;
abi akü boşken aküyü takıyoruz 15A cam Sigorta eriyor..
dahası beslenen bu akü ile bi motor devresine(hidrolik motor volanına) ilk tahrik verecez abi redresörün bu motor devresi ile bi alakası yok şemada ama yükü verdiğimizde yani tahriği gene cam sigorta eriyor ..
kablolardan kısa devre analizi yaptık bişe yok ;
yani redresörün aküyü şarj ettiği durumda sigortanın erimesini kısa devreye yani akünün seperatörlerinin bozulduğunu yordum..
ama motor yükü de devreye girince yani aküyü bağlantısı yokken redresörden aldığımız çıkışı devreye verince gene sigorta eriyor....
bi yerde başım çok sıkıştı ve sizden yardım almak istiyorum
aslında çok basit ama bi türlü işin içinden çıkamadım ;
basit bi redresör var elimizde akü şarj için 24v 15 A;
PIC veya tristörle sürülmemiş;220V trofa ile düşürülmüş;diyotlar ile doğrultulmuş;opamp çıkışına verilmilş;
bizim bu opamp doğrulttuğu 24v ile aküyü karşılastırıp aküye basleme yapacak;
abi akü boşken aküyü takıyoruz 15A cam Sigorta eriyor..
dahası beslenen bu akü ile bi motor devresine(hidrolik motor volanına) ilk tahrik verecez abi redresörün bu motor devresi ile bi alakası yok şemada ama yükü verdiğimizde yani tahriği gene cam sigorta eriyor ..
kablolardan kısa devre analizi yaptık bişe yok ;
yani redresörün aküyü şarj ettiği durumda sigortanın erimesini kısa devreye yani akünün seperatörlerinin bozulduğunu yordum..
ama motor yükü de devreye girince yani aküyü bağlantısı yokken redresörden aldığımız çıkışı devreye verince gene sigorta eriyor....