confickerbelasi
Profesyonel Üye
devreyi raştır kendin yap akü koruma devresi...
Tek akülü iki motorlu akülü araba devre şeması isteyenler için.
Sigorta motor akımına uygun seçilecek.Ekli dosyayı görüntüle 45303
Sn. @sdag kablolar, bağlantı yerleri (akü, anahtarlar ve motorlar) çocuğun kolayca elleyemeyeceği yerde ve sağlam yapılmış iseler, kısa devre olma ihtimali olmaz Sn. @kaygısız ın önerdiği gibi tek Sigorta yeter. Bu sebeple buraya yapacağınız masrafı unutun, bunun yerine aküye voltmetre tarzı görsel gösterge alabilir gerektiğinde tuşa basar kontrol edersiniz. Ayrıca uzun süre kullanılmayacksa yine akü sökülüp 3 - 4 ayda bir şarj ve deşarj yapılması verim açısından tavsiye edilmektedir.
Tek akülü iki motorlu akülü araba devre şeması isteyenler için.
Sigorta motor akımına uygun seçilecek.Ekli dosyayı görüntüle 45303
Aküleri veya motorları 1 konumda seri diğer konumda paralel yapmayı sağlıyor. 1. vites 2.vites olayı gibi oluyor. Başka düşük maliyetli yol biliyorsanız onu kullanabilirsiniz. Ben bilmiyorum varsa öğrenmekte isterim. Başka yol var ama maliyetli pedal ayarlı pwm sürücü kullanırsınız olur. Gaz pedalına potansiyometre bağlayabilirseniz devre 30 lira civarı satılıyor süper olur. Girişimcilere tiyo potansiyometre bağlanabilen gaz pedal sistemi yapın köşeyi dönün .
Derken yok hızlı yavas anahtarı da 6 uclu toogle anahtar, anladım hocam. Bunu kurcam anahtarlı tedarık edıp.. sagolunPwm devresi kullanıp pot ile elle hız ayarı yapabilirsiniz. 3 uçlu anahtar ile devresiz ileri geri yapmah için 2 akü gerekir ama akü şarj farklıkları olacağından sakıncaları var. Devir yönü değiştirebilen pwm bulabilirseniz o da olur.