Selamün aleyküm kıymetli arkadaşlar bir sorum olacak akülü arabalarda 15 günde bir şarj edilmesi öneriliyor araç hiç kullanilmadiysa bile 15 gün geçince şarj etmek dogrumu yoksa içindeki şarjı bir şekilde kullanarak boşaltıp oylemi şarja takmaliyim ornegin ben 15 gündür yokum şarjı tam dolu bıraktım gittiğimde önce tekrar şarj Edip öyle kullanmayı düşünüyorum diğer bir sorum ise akü 12 volt 7 amper şarj cihazi 1000 mah normalde 7 saatte dolması gerekiyor sanırım ama akunun üstünde 10 saat şarj edin diyor ayrıca şarj cihazinin üzerindeki lamba 6 saatte kırmızıdan yeşile dönüyor en sağlıklı şarj süresi benim için nedir ben kullanma kilavuzunda da 10 yazdığı için öyle şarj ediyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
mantıken yeşile dönüyorsa şarj aleti doldu diyip otomatik elektriği kesiyordur, akü takılı kalsa da faydası olmaması gerekir..
kullanmayıp 15 günde bir dolduracaksan boşalmasını beklemek anlamsız olur, ama normal kullanırken bitmeye yakın şarj olması aküyü korur, acil durumlarda hemen şarj edilebilir tabiki
kendi orjinal şarj aletiyse fazla şarj etmez elektriği keser zaten, @silvestir hocamın yazdığı gibi kuru aküleri kullanıp yada bekletip tamamen şarjını bitirirsen bu aküler ölüyor bir daha performans alamıyorsun, belli zamanlarda şarj etmek ondan önemli, kullanırkende bitmesine izin vermek gerek tabi ama yani tamamen değil telefondaki gibi performans olarak %15-20 gibi bir seviyenin altına inmese iyi olur her halde
Kullanım sırasında guçte azalma emareleri görüldüğü anda şarja almak en emniyetlisidir. Sonuna kadar bitirmeye çalışmamak lazım. Kapasitenin ne kadar azı tuketilirse akü ömrü o nisbette artar.