Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sorunum şu ben artık çinden akıllı Sigorta vs vs almaktan usandım param Türkiye'de kalsın istiyorum ve bu işin plaket kısmına geçmek istiyorum elinde sonoff akıllı cihazların çizim şeması olan var mı?
Home Asistan video serisinin 7. videosu olan bu projede ESP kartları kullanarak Sonoff benzeri kendi akıllı rölemizi nasıl yapabileceğimizi ve Home Asistan ile nasıl entegre edebileceğimizi açıklamaya çalıştım. İyi seyirler...
Home Assistant 7 - Kendi Sonoff Röleni Yap ( DIY Sonoff Relay )
Video altında Linkler
Kod, Devre Şeması ve Sunum:
ESP Home Röle Sayfası:
ESP01 Röle Modülü:
ESP01 Programlama Kartı:
Daha önce TUYA ya da SONOFF gibi olmasa da kendi uygulamalarıyla çalışabilen prototip çalışmaları yapmıştım (MQTT). ESP-01 ve NodeMCU kullandım. NodeMCU 5 volt ile çalıştığından 5 volt röle modüllerini kontrol etmek daha kolay oluyor. Şu an iki adet 5 volt röleli bir RemoteXY.com uygulaması üzerinden kullanıyorum. Rölenin birinde dc12v selenoid valf, diğerinde uzaktan açıp kapattığım bir ampul bağlı.
Bende birkaç tane ikisi arızalı, üçüncüsü de arızalanmıştı, sadece girişteki kapasitörün patladığını görünce değiştirerek hayata döndürmüştüm. Diğerlerineki hasar daha fazlaydı. Her üçünü de sökmüştüm. Diyeceğim içlerinde ac220v'tan gerekli beslemeyi sağlayan bir devre, bir esp-01 benzeri modül ve bir adet röleden oluşuyor. Esp veya benzeri bir kablosuz modül ile bu yapılabilir. Yanlız evrensel bir cihaz yapılacaksa, internete bağlandığında port yönlendirmeye gerek olmadan bir sunucuya/server kaydedilmesine ihtiyaç var (güvenlik kameralarında da benzer sistem var). Her cihazı internete çıkaracak bir token/anahtar gerekiyor. Tuya bu tokenları satıyor. Sunduğu portalında proje tanımlanıp kendi uygulamasına tanıtılıp entegre edilebiliyor