akım kontrolü hakkında...

canj23

Üye
arkadaşlar bir konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum...

bir alıcımız var bu alıcının şebekeye uzaklıgı diyelim ki 3mt. mesafede 20A akım çekiyor aynı alıcıyı enerji aldıgımız yere 150mt. ileriye taşıyoruz buna oranla kablo kesiti artıcak tabiki ama sormak istediğim 150 mt. mesafede bu alıcı yine şebekeden 20A mi akım çeker.yani mesafe ile akım dogru orantılı olarak artar mı?yoksa akım sürekli sabitmidir? yardımlarınızı bekliyorum tşk.

kardeşim mesafe ne olursa olsun çekilecek güç aynıdır. Fakat buna paralel olarak kabloda gerilim düşümleri oluşacaktır ve P=U*I formülüne göre gerilim düşümü olduğunda akımda artacaktır.Bu hem kablona hemde yüke zarar verecektir. Yani 3 mt'lik mesafede kullandığın kabloyu 150mt mesafede kullanamazsın.Akım kontrol hesabına göre yapmalısın.
Buda Gerilim düşümü(%)= (Yük(kw)*mesafe(mt)/kesit(mm2))*0,0124 formülüne göre %3^den küç,k gerilim düşümü oluşması lazım ...

çok saol cok yardımcı oldun tşk. ediyorum...

abim çekilen akım her zaman aynıdır yalnız burada gerilim düşümü orannı tutturmak için kesitin bir miktar artması lazım bundan dolayı çekilen akım aynıdır ama toplamda harcanan güç kablo uzunluğu arttığı için bir miktar da olsa artar ihmal de edilebilir beilki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…