AKAI AM-U55 ampli tam modifiye çalışması

Yamyam hocam bu amplinin bana maliyeti kendimde olan malzemeleri saymadım.$ 285 tabi burada bana avantaj sağlayan kutusu trafosu ve üzerinde kullanabildiğim malzemeler .Bunları sıfır almaya kalkarsak sizin maliyetleri yakalardık heralde.Ama böyle bir ampliyi bu fiyata almak hayal olurdu heralde.

Siz profesyonelsiniz ve mesleğiniz bu.Maddi manevi olarak yıllarınızı bu işe vermişsiniz .Sonunda da böyle bir projeyi ortaya koymuşsunuz.Bazı güzellikleri ve mutlulukları yaşamak için hayat boyu bir çok masraf yapıyoruz.Ama bu öyle bir masraf değil.Bunda yılların çalışması ve emeği sonucu elde ettiğiniz başarılı bir projeyi benimle paylaşarak adım adım bir amatöre bu ampliyi yaptırmanız benim için paha biçilmez .

@ozgurece35
Senin ampliyi satın almak isteseler kaça satarsın?
Tabi tekliflere açığım ama öyle $1000 falan kesmez beni

Eğer bu işi ticari olarak düşünüp yapmıyorsanız ki benim pozisyonum gibi,Bu ampli ile müzik dinlerken aldığım mutluğu hiç bir şeye değişmem.Her dinleyişimde de sizi hatırlarım.Teşekkür ederim.

Kıyaslama yaparak değerlendirelim.
Hatırlarsan sana bir NAGRA göstermiştim. Fiyatı 72.000$ gibi idi..
Ben NAGRA'ları tanıyorum. Birçok kez ölçüm ve bakımlarını yapmıştım.
Diyelim ki senin ampli ile NAGRA'yı yanyana koyduk ve dinledik.
NAGRA S/N olarak üstün gelebilir ama biliyorum ki frekans ve band genişliği olarak senin ampline eşdeğer bir üründür.
Yani NAGRA ile senin amplini yanyana teknik analizden geçirir isek genel duyumda fazlaca fark hissedilmez, ama bir ölçü aleti ile ölçüldüğünde nagra seni geçebilir.
İşte burada para mı konuşur kişi mi konuşur olayı ortaya çıkar.
Parası olan birileri NAGRA alabilir. Ama senin yaptığın ampliye SA-SEN markası koyduğunda bu ampliyi dinleyenler gudurur.
Derler ki CAPON MALI mı bu ?
Sen de dersin ki yoh benim imalat.
İnanırlar inanmazlar arı mevzu ama bunun gururu sana aittir.
Benzer olayı @ozgurece35 zaten yaşamış. Görüp dinleyenler gudurmuş ve VAYY bee CAPONLAR YAPMIŞ demiş.
Üle ne CAPON'u YAMYAM'istan imalatı..

Benim AKAI için de diyecekler japon bir loudness koymuş inanılacak gibi değil Tabi arkasından hemen bir açıklama gelecek.
Yamyam hocam geçen gün CD çalarken PPM he kırmızılara +3dB lere vuruyor demiştim.Benim Sony CDP S27 cd çaların özelliklerine baktım. Line out 2V (50 kilohms) diyor.Bu durumda biz PPM 0dB 1V olarak ayarladığımız için cd çalıcı line out 2V olunca her zaman yanlış bir ölçüm oluşmayacak mı?Yani yanlış demeyelim de müziğin desibelini hep yüksek olarak görmeyecek miyiz?

Son düzenleme:
O ifade şu demektir.
50kohm yük empedansında CD player bozulmasız olarak 2V çıkış verebilir demektir.
Bir cihazın olağan seviyeden yüksek verebilmesi olayı, o cihazın çıkış geriliminin de hep 2V olacağı anlamına gelmez. Ancak CD dolumu yüksek yapılmış ta içerikteki eserin seviyesi 2V gibi ayarlanmışsa senin CD player bu kadar yüksek seviyeyi bozulma yapmadan çıkışa verebilir demektir.
Keza daha önce de belirtmiş olduğum üzere bizim amplimizde de buna paralel bir unsur bulunmaktadır.
Neydi bu unsur...
Bizim amplimizin ideal giriş seviyesi 0dbu yani 1Vp tir.
Ama bizim amplimize 3Vp seviyesinde bir sinyal girsen bile amplimizin ön devrelerinde herhangi bir harmonik bozulma olmamaktadır.
Aşırı giriş seviyesi ön devrelerde bozulma yapmaz ancak volüme seviyesi artırıldıkça ampli çıkışımızın gücü de yükseleceği için, 3 katı giriş seviyesi amplimizi aşırı yükleyecektir.
Tabii ki kullanıcı amplisini tanıdığı için volüme seviyesini artırdıkça mekan içerisindeki ses şiddeti ve bozulma durumlarını rahatlıkla anlayacak, bozulmanın olduğu yerde volümü biraz azaltacaktır.
Üstelik senin amplinde giriş seviyesini hassas olarak ölçebilen ve adına DIN PPM denilen abuk bir aygıt bulunmaktadır.
Daha sinyalleri girişte çok yüksek görüp bunu ölçebileceğin için gerekli önlemleri alabilmen son derece kolaydır.
Eğer dilersen bu konuda sana özel test yaptırabilirim.
Tüm CD içerisindeki eserleri, PC adobe audition ile EXTRACT FROM CD komutu ile PC ye kaydet. CD ROM gereklidir.
Adobedeki tüm eserlerin seviyelerini adobe PPM ile ölç.Kaç db fazla olduğunu yaklaşık görebilirsin.
Diyelim ki 3db fazla kaydedilmiş olsun.
Sonra adobe auditiondan tüm eserleri seçerek seviyeleri 3db düşür.
Sonra bu eserleri farklı olarak 44.1kHz 16bit PCM (WAV) olarak kaydet.
Kaydettiğin bu eserleri nero gibi program ile AUDIO CD ye yazdır.
Tekrar CD playere takıp ta dinlediğinde, adobedeki ayarlamış olduğun seviyeyi aynen DIN PPM de de göreceksin.
Bu da demek oluyor ki senin CD player sinyal seviyelerini kafasına göre yükseltmemektedir.

Yamyam hocam boş CD elimde yok ama ADOBE PPM de müziklerin seviyelerini görmek için indiriyorum.
ADOBE PPM 0dB üzerini göstermiyor değil mi?Ben göremedim

Yamyam hocam boş CD elimde yok ama ADOBE PPM de müziklerin seviyelerini görmek için indiriyorum.
ADOBE PPM 0dB üzerini göstermiyor değil mi?Ben göremedim
PPM 0db üzerini göstermiyordu haklısın.
Ancak dalga formunun olduğu yatay pencerede müziğin iniş ve çıkışlarını görebiliyorsun. Bu pencerenin en sağında db olarak görebileceğin ölçeklendirme bulunuyor. (db değilse sağ tık ile db göster yapabilirsin)
Eğer fazlaca uğraşmak istemezsen sadece NORMALIZE komutu verebilirsin.
Normalize komutu en yüksek seviyenin kaç db olacağını gösterir. Sen burada 0db seçersen tüm eserlerin en yüksek seviyesi 0db olarak ayarlanır.
-3db yaparsan en yüksek seviyen -3db olur.
PC çıkışı ampliye giriş için kalibre edilmişse, yani ton sinyali verip te PC çıkışını ayarlamışsan, PC ye kaydettiğin andaki CD eserlerini hiç değiştirmeden dinlersen yine +3db civarında PPM ile ölçebilmen lazımdır.
Tabii ki ses kartın izin veriyorsa.
ÖZETLE:
Kalibre edilmiş bir PC de adobe PPM kaç db gösteriyorsa, senin DIN PPM de aynı seviyeyi göstermelidir.

Heralde bu CD yi çok eskiden gazetenin birisi kupon karşılığı vermişti.Bu CD referans olarak alınacak bir cd değil belli çok kötü çoğaltılmış.Kayda bakar mısınız hocam.

Ekli dosyalar

• CD latin.png
    450.2 KB · Görüntüleme: 7
Evet aşırı limitleme var.
Eğer CD yi kaydettikten sonra hiç işlem yapmamışsan, bu kayıt seviyesi 0db gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…