Tabi tekliflere açığım ama öyle $1000 falan kesmez beni@ozgurece35
Senin ampliyi satın almak isteseler kaça satarsın?
Benim AKAI için de diyecekler japon bir loudness koymuş inanılacak gibi değilKıyaslama yaparak değerlendirelim.
Hatırlarsan sana bir NAGRA göstermiştim. Fiyatı 72.000$ gibi idi..
Ben NAGRA'ları tanıyorum. Birçok kez ölçüm ve bakımlarını yapmıştım.
Diyelim ki senin ampli ile NAGRA'yı yanyana koyduk ve dinledik.
NAGRA S/N olarak üstün gelebilir ama biliyorum ki frekans ve band genişliği olarak senin ampline eşdeğer bir üründür.
Yani NAGRA ile senin amplini yanyana teknik analizden geçirir isek genel duyumda fazlaca fark hissedilmez, ama bir ölçü aleti ile ölçüldüğünde nagra seni geçebilir.
İşte burada para mı konuşur kişi mi konuşur olayı ortaya çıkar.
Parası olan birileri NAGRA alabilir. Ama senin yaptığın ampliye SA-SEN markası koyduğunda bu ampliyi dinleyenler gudurur.
Derler ki CAPON MALI mı bu ?
Sen de dersin ki yoh benim imalat.
İnanırlar inanmazlar arı mevzu ama bunun gururu sana aittir.
Benzer olayı @ozgurece35 zaten yaşamış. Görüp dinleyenler gudurmuş ve VAYY bee CAPONLAR YAPMIŞ demiş.
Üle ne CAPON'u YAMYAM'istan imalatı..
O ifade şu demektir.Yamyam hocam geçen gün CD çalarken PPM he kırmızılara +3dB lere vuruyor demiştim.Benim Sony CDP S27 cd çaların özelliklerine baktım. Line out 2V (50 kilohms) diyor.Bu durumda biz PPM 0dB 1V olarak ayarladığımız için cd çalıcı line out 2V olunca her zaman yanlış bir ölçüm oluşmayacak mı?Yani yanlış demeyelim de müziğin desibelini hep yüksek olarak görmeyecek miyiz?
Bizim amplimizin ideal giriş seviyesi 0dbu yani 1Vp tir.Modifiye amplimizin bir tane önemli kalite unsuru bulunmaktadır.
Bu unsur aşırı giriş sinyal seviyesindeki ampli ön devrelerdeki harmonik ve bozulma değerleridir.
Ön devrelerimizin genel karakteristiği gereğince +10db (3katı) yüksek girilen sinyallere tahammüllüdür.
Özel koşullarda bu değer +20db yani 10 katı (10V) olabilmektedir.
Yani amplimize girdiğimiz sinyal +10db olsa bile ön devrelerimizde herhangi bir bozulma yapmamaktadır
PPM 0db üzerini göstermiyordu haklısın.Yamyam hocam boş CD elimde yok ama ADOBE PPM de müziklerin seviyelerini görmek için indiriyorum.
ADOBE PPM 0dB üzerini göstermiyor değil mi?Ben göremedim
Heralde bu CD yi çok eskiden gazetenin birisi kupon karşılığı vermişti.Bu CD referans olarak alınacak bir cd değil belli çok kötü çoğaltılmış.Kayda bakar mısınız hocam.PC çıkışı ampliye giriş için kalibre edilmişse, yani ton sinyali verip te PC çıkışını ayarlamışsan, PC ye kaydettiğin andaki CD eserlerini hiç değiştirmeden dinlersen yine +3db civarında PPM ile ölçebilmen lazımdır.
Tabii ki ses kartın izin veriyorsa
Yok işlem yapmadım 0dBEvet aşırı limitleme var.
Eğer CD yi kaydettikten sonra hiç işlem yapmamışsan, bu kayıt seviyesi 0db gibi görünüyor.
Bu durumda...Yok işlem yapmadım 0dB
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?