Tesekkurler cevaplar icin yarin butundediginiz islemleri tek tek gerceklestirecegim .
paralel 4 ad 12v7ah mart 2019 uretim tarihli kuru aku bagladim butun akuler ayni marka ayni deger ve uretim tarihi .
Aracta 1ad 12v7ah kuru aku vardi . Motorlar rs 550 12000rpm . araba hafif rampada bile kaldigindan ve sarji fazla gitmediginden 4 akuyu paralel baglayarak sarj sorununu cozdum ama rampada gitme sirunu yine devam etti .
Bunun uzerine pilsan 17000 rpm motorunu takmaya karar verdim . Sorunlarda bundan sonra basladi onceden rampada kalan arac simdi duz yolda gitmiyor . Arkadan ittigimiz zaman ilerliyor hizi da guzel ama yokusta yine kaliyor .
Yarin dediklerinizi yapip aksama kadar bu cevap yazmis olurum .
——————————————————————
Guncel
Dediginiz gibi aku bankini ayirdim hepsini sarj ettim 13.6 v olctum her akuden . Sarj olurken akulerden ufak cizirti sesi geliyordu.
Her akuyu teker teker motora bagladim yaklasik 1er dakika calistirdim her saniye icin her akuden yaklasik saniyede 0.01v dusus aldim . Sonucta 13.6v la basladigim testi 12.9v civarinda bitirdim her aku icin.
Sonra ayni akuleri paralel baglayarak motora bagladim 4 aku birden yine yaklasik 2sn de 0.01 v dusus olctum .
Bosta cevirmek yerine motoru hafif elle zorlayarak dusus oltugimde ise 7.8v dahada asagiyada indi .
Tahminime gore by lent in soyledigi gibi sucluyu bulduk .