Suat_Korkmaz
Profesyonel Üye
Pano büyük ölçüde bitti. Hemen havada bir deneme yaptım. 3000 ilerleme denedim. Çok iyi çalıştı. Motorlarda hiç cızırdama ve tekleme yok. Her bir motora 3 amper verdim. Tork çok iyi (benim tork ölçme yöntemim kaplini elle sıkıca kavrayıp çevirmeye çalışmak). TB6600 sürücüler de çok az ısındı. Belki ne olur ne olmaz diye sağlama almak için soğutucularına birer fan takarım. Nasılsa pano içinde soğutma için 15 amperlik bir güç kaynağım var.
TB6560 kart kullanırken 1000 ilerlemenin üzerine çıkamıyordum. Motorlar takılıyordu. Ayrıca motorlar boştayken bile aşırı cızırdama yapıyordu ve adım atlıyordu. Ne yaptıysam çare olmadı.
Panoda halen kablolama ile ilgili sıkıntılarım var. Kabloları düzenli biçimde sabitlemem lazım. Önerildiği gibi uygun kablo kanalları alacağım. Bazı kablolar da fazla uzun bıraktığımdan karmaşık bir görüntü oluşuyor. Onları kısaltacağım.
Aklıma gelmişken bir soru sorayım. Panodan dışarıya 12v/24v çıkaracağım. Bunun için panonun duvarına bir iki tane bağlantı koyacağım. Bu bağlantılara spindle'ın su soğutma pompasını bağlayacağım. Bağlantı olarak nasıl bir şey tavsiye edersiniz? Panoya dişi veya erkeğini monte edeceğim. Pompanın kablosunda da tersi olacak. Kolayca takıp çıkaracağım yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?