Evet 500mm500 derken? 50cm mi?
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Maddi olarak ayıracağım 30000 lira var ama konuda yazdığım gibi yüzeyi pürüzsüz alabilir miyimcnc router-freze-dik işlem merkezi esasında aynı şeyler ama senin alakadar olacağın kısım cnc router.
Alçıyı çok rahat işlersin orada sıkıntı yok. O ölçülerde bir cnc router 20.000 TL de eder 5.000 TL de bu biraz sana bağlı.
hassas işleme yapılamaz step motorla
Makinesini bu şekilde kontrollü kullanan kaç kişi var?İki yıl önce Çin malı servo motor ,CNC kontrol ünitesi ve step motor larının Türkiye distribütörü bir kişiyle tanıştım bir proje için step motor sordum bana:Step motor a beni bulaştırma step motorlu işler her zaman baş ağrıtır istersen servo motor temin ederim ama syep motorla uğraşmam diye cevap almıştım bu kişi Cnc revizyonları ve cnc router yapan bir kişiydi ben step motor la hiç uğraşmadım çevrem de profesyonel Cnc torna ve freze ci çok arkadaşım var hiç biri step motorla uğraşmaz hepsi servo motorla uğraşır çünkü hiç bir profesyonel tezgah step motorlu değildir ayrıca step motorun diğer adı da adım motor dur hareketini adım olarak yapar 360 dereceyi adımlara bölerek hareket eder bu bile hassaslığın önünde bir engeldir!Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.
Step motorlar tork değeri aşılmadıkça adım kaçırmaz özellikle katolog tork değeri için gereken gerilim ve akım değerleri tam sağlanırsa.
Buna katılıyorum step motor ucuz eğer yapılacak iş step motorla yapılabiliyorsak neden servo için o kadar para verelim ama arkadaşımızÖrneğin 2 Nm servo yerine 5 Nm step kullansanız bile kat kat ucuza mal olacaktır.
bu konuyu bir kaç yerde bahsetmiş bu nedenle step motor tavsiye etmedim step motorlu işlerde de pürüzsüz işler yapılır ama step motor kullanırken dikkatli olmak gerekir makineyi zorlamamak gerekirTekrar yazayım tek isteğim işlem somrası yüzeyin pürüzsüz olması..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?