Algılama Sorunu

bu açıklama gayet iyi oldu çok teşekkürler. umarım çalışan kodları yazabilirim en güzelinden tekrardan çok sağolun.

çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun...

Ben kodlarımı mikro C ile yazıyorum da sensörden gelen sinyal için bi buton gibi belli bi süre bekleme koymalı mıyım ? yoksa direk giriş ucu lojik 0 olursa istediğim işlemi gerçekleştirsem olur mu ?

Ben kodlarımı mikro C ile yazıyorum da sensörden gelen sinyal için bi buton gibi belli bi süre bekleme koymalı mıyım ? yoksa direk giriş ucu lojik 0 olursa istediğim işlemi gerçekleştirsem olur mu ?
normalde kuru kontak girişlerde ark söndürme gecikmesi bir kaç milisaniye gerekir fakat hall sensörde buna gerek yok. ben aslında yinede sayma döngünde kilit kullanmanı öneririm. bir bitlik bir değer düşün adına lck diyelim. hall okuma döngünde mesela

if hall=0 and lck=0 then
lck=1
inc değer
endif

if hall=1 then lck=0

gibi olabilir.

yani kilit açıksa bir kere okuma yaptığında ilk iş kilitlemek. daha sonra hall serbest olduğunda killiti yeniden açmak gibi. bu yöntemle yanlış okuma yapmazsın.

İbrahim bey çok teşekkür ederim ama PIC Basic Pro'da hiç bilgim yok S: Assembly ve Mikro C ile çalışabiliyorum bulabildiğim dökümanlarla.

MAIN_LOOP abi dediğini pek anlamadım ya :S mesela if deyimi içindeki durumu sağlıyo komut ama içerdeki matematiksel işlemleri yapmıyo S: ya da buldum butona basıp basmadığımı algılamıyo aslında :S lojik 0 veya lojik 1 göndersem bile umursamıyo bizim PIC

Bu dediğiniz gibi çalışan sensörün adını öğrenebilir miyim ? UGN 3119 sensörü kullandığımda çıkışta mıknatıs yok iken 0.45 V ve 20 uA görüyorum :S Bunlarda PIC için yeterli değil :S ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…