aliexpress.com sitesinden alışveriş hakkında

bolubeyi

Profesyonel Üye
Bir takım yeni teknoloji ürünlerini ülkemizde bulmak mümkün olmuyor. Bulunsa bile fiyatları çok fazla. Benim de insansız hava araçları ve otomasyon konularında devam eden projelerim için bir kaç ürün ihtiyacım var. aliexpress.com sitesinden çok daha ucuza temin edebilmek mümkün. Fakat bu site ne derece güvenilir bilemiyorum. Daha önce alışveriş yapan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum.

Ebay den alışveriş yaptıysaız aynı mantıkta, ülkemizde GG ebayın bir kolu veya ortağı, zaten çinlilerin çoğu bu sitelerde de satış yapmakta, satıcıların % delerine yani müşteri memnuniyet oranına bakıp kafanızda soru varsa satıcıyla temasa geçin, paypal ise zaten paranız güvende ücretsiz kargo ürünlerde geliş süresi uzar, 75 euro veya $100 üzeri alışverişler veya UPS firması gümrük vergisine tabi olur. Saygılarımla.

Gümrük vergisi oranı ne kadar oluyor acaba. 200 dolarlık bir alışveriş için ne kadar vergi çıkar ki?

Yaptım bakalım alışverişi 85 usd şimdilik. deneyelim bakalım.

Yaptığım alışverişler çoğunlukla 100 doları geçmedi ancak vergi oranında ödeme alırlar tahmin ediyorum.

Yalnız alışveriş yaparken ben olsam şöyle alışveriş yapardım.

1- Çalıştığınız bankanın mutlaka sanal kartını kullanın ve alışveriş yapmadan önce limitini ayarlayıp karttan çekim sağlandıktan sonra tekrar limti kapatın.
2- Kartınızı paypal ile tanımlayıp paypal üzerinden kartınızı kullanın.

100 $ altı alışverişlerimde gümrüğe takılmadan geldi. Gümrüklü alışverişlerim olmadı. Takip ettiğim kadarıyla gümrüklü alışverişlerde bedeli gösterilen ürünlerde vergisini ödedikten sonra çok sorun çıkmıyor.

Kolay gelsin.

Benim Ebay dan 500 ün üzerinde , Aliexpress ten ise 10 un üzerinde alışverişim var . Içlerinde. 120 USD yi gecen olmadı ve şimdiye kadar hiç gümrüğe takılmadı . Ama arayüz kolaylığı ve Alıcı Koruması konularında Ebay bence emsalsiz

Karışık ..
Yurtdışından posta ile getirilerde üst sınır 75 dolar.
Bunun üstü ticari sayılır ve ithalat ihracat hükümleri uygulanır.

Gelen ürün yurtiçinde üretilen ve özel kanunlarla koruma çıkarılan bir ürün ise 50 kuruşta olsa takılır vergisini ödesende geçmeyebilir.
Gelen posta önce gümrüğe girer.
Yani haftanun belirli günlerinde gümrükçü ptt ye gelir ve inceler.
Adet önemlidir.
0805 smd 10000 direnç 5-10 dolar voyn napcen bu kadar direnci hımm sen satıcısın güzelce getirt diyebilir.
Ya da 10 doların her tarafı ticaret olsa ne olacak diyebilir.
2000 dolarlık laptoplar doğrudan eve gelebiliyor.
Gönderilerde adi posta ve ya tracking number li posta kesin tercihtir az gecikir ama sorun olmaz.
Fedez upz ... gibilerde ise hem fahiş yol parası hemde kesin gümrük.. takıldı.. ardiye.. vırt zırt derken astarını yüzüne geçirirler ki bu konuda şikayet çoktur.
Ama şöylede olur abd den bir ürün almam gerekti başka kargoyada vermiyor sigara paketi büyüklüğünde bir kart 55 dolar kargo.
TR de gece sipariş verdim sabah bir mail ürününüz kargoda numarası şu.
Öğleni az geçe bir mail fedex ..kargonuz paris hava alanında aktarmada..akşam bir mail kargonuz ist..
sabah 8.30 kargo kapıda..

Aliexpres eskiden paypal ile çalışırdı bir kaç kez yönetim kadrosundan hesaplar sızdırıldı bunun üzerine paypal hizmet vermez oldu şimdi sadece kredi kartı.. dikkatli olun yukarıda yolu anlatıldı.
Bir hafta kadar öncede ebay ile paypal ortaklığı bitti yakında ondada kısıtlama başlar.
Ama TR paypal dan kart çıkarıp onu kullanabilirsiniz.
TEB lerde veriliyormuş diye duydum.

Hepsinden önemlisi sağlam iş için kesin yorumlara bakın .
Öyle satıcılar var ki 5-10 bin satış yapmış bir tek olumsuz yorum yok.
Bazı satıcılar var puanı %99 dan aşağı aman dikkat , ama günahınıda almayalım kargoda kaybolmuş basmış dispute yi alıcı...
Satın almak istediğiniz ürünle ilgili yorumlar önemli atlamayın.
Sorun olduğunda disputeyi kaçırmayın ve ihmal etmeyin yenisini göndersin eskiside gelirse delikanlı olun ödeyin bir daha.
Ama sakın acıyıp dispute açmamazlık etmeyin ( mahkeme - hakem heyeti ) .
Dispute den çok korkarlar çünkü işi biter..

Gümrüğe takılıp alınmayan peşine düşülmeyen malı ittir et demeyin .
Bir iki sene sonra yüklüce bir gümrük ardiye faturası kapınıza gelir sonrası icra falan..
Almayacaksanız alamayacaksanız geri gönderilmiyorsa kesin dilekçe yazın gümrüğe devlete terk ettim beni unutun vs ..örnekleri hukuk sitelerinde var.
İnşa Allah öyle olmaz.

http://hukuk.gtb.gov.tr/mevzuat

Sayın Kazım uğur sanırım 75 USD değil 75 euro

Öyle olsun canım hepi topu 20 TL için seni kırmayız.
Hoş çok olsa da kırmayız.
Resmi rakam böyle ama uygulama farklı olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…