merhaba
@hearthief
önce sağlık iyi yıllar ,
ben her zaman mantık çerçevesinde hareket ederim .
bazen duruma göre risk alırım .
1 - acil ürün lazımı ? ( evet , hayır )
2 - evet acil ( Türkiye bulunabilirlik , fiyat )
3 - ürün bulundu ( ürün + kargo ) veya ( ürün kargo dahil ) fiyat almaya değer mi ?
4 - çinden sipariş takipsiz kargo + uzun zaman dilimi + Türkiye de kargo takibi yok ( risk ) / sahte kargo no olabiliyor , çinden yurt dışı çıkışı kargo takibi yoksa hemen anlaşmızlık açıklaması . yurt dışı takibi var Türkiye adresinize ulaşmamış ise , anlaşmazlık açmak ürün bedelini almak ( teslimat sonu zamanına yakın anlaşmazlık açmak + diyelim 15 gün sonuçlanma vs gibi / risk / bu zamana kadar dik durdum paramı geri aldım , zaman bekleme ve işinizde uzadı !!!
önemli bilği ( itiraz durumunda kanıt sunmak için ) : her ürün geldiğinde video çekmek geniş açıdan ürünü açmadan , açılmamış olduğunu döndürerek , açılması ensasında ürün doğruluğu , adet ,renk , cins vs gibi video çekmek yararınızadır .
5 - satıcının almış olduğu puanlar vs güvenilirlik + ürün kargo ( takipli )f iyatı ( değer mi deymez mi ) risk az kargo zamanı !!!
yorum yaparken açıklayıcı bilğilere dikkat etmek gerek !!! ,
Türkiyeden alım yapılmış yorum fotosundan ip uçu takipsiz kargo ile ulaşmış , hızlı gelmiş .
6 - Türkiye içi şu an ortlama 1 dolardan aşağı kargo yok bizde kargo çok pahalı .
sonuç !!! ( benim kararım )
acil lazımsa Türkiyeden sipariş ( fiyatına bağlı 8.26 kargo hariç / 13.50 tl kargo dahil cıvarında )
risk , zaman , ürün bedeli baz alınarak !!! siparişi düşünmek !!!
acil değilde 1. plan en ucuz ürün almak , 2 .plan kargo takipli almak .
benim gibi kafayı yerseniz , fazla düşünürseniz ürünü alamazsınız .
hayırlısı ile kolay gelsin .
not : kafede 1 çay fiyatına ürünü alıyorsunuz !!!
buna da düşünmek gerek !!!
ÇALIŞMAK , ( İSTERSEN ÇALIŞMA AÇSIN ) + SİSTEMİ KURMUŞLAR DÜNYAYI ELE ALMIŞLAR !!!
Sağlıcakla Kalın .