Allen-Bradley ve pc iletişim kablosu...

proeng

Üye
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
37
Puanları
1
Konum
Gaziantep
tüm arkadaşlara selamlar

AB SCL 500 CPU 5/03 (1747-L532) plc için PC-PLC iletişim kablosuna ihtiyacım var.forum da araştırdım farklı tipte kablo bağlantıları verilmiş sizden ricam gerçekten tecrübe etmiş kullanıcıların bağlantı vermesi.çünkü plc nin kullanıldığı kısım risli bir ünitede çalışıyor.

saygılarımla iyi çalışmalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
RS232 için dikkat edilmesi gereken husus bağlantı kablosunun yapılışında, Null Modem bağlantı kablosu kullanmalısınız. Aşağıda ki bağlantı şekli kullanılmalıdır.

9 pin RS232 (female) (PC) -- 9 pin RS232 (female) (CPU)
2. pin ---------------------- 3. pin
3. pin ---------------------- 2. pin
5. pin ---------------------- 5. pin
 

ilginiz için teşekkür ederim.rslogix500 yazılımı ile bu bağlantı kullanılabilinirmi? null modem kablo her 2 tarafı 9 pin RS232 (female) kablo mu? kusura bakmayın plc de yanlışlıkla program silinirse benim için hiç iyi bir durum olmaz o yüzden ayrıntılara girdim

saygılar
 
Evet RSLogix500 programı ile bağlanabilmek için null modem kablo yeterlidir. Ancak RSLogix500 ile PLC'ye bağlanabilmek için RSLinx Classic ya da RSLinx Lite programınında PC de kurulu olması gerekiyor. RSLinx Programında ise "RS232 DF-1 Devices" sürücüsünün yüklü olması gerekiyor zaten bu sürücü RSLinx ile birlikte geliyor sadece bir kaç operasyon ile sürücüyü yükleme yapabilirsiniz.
 

selamlar
"null modem kablo" ile hangi tür kablo acaba yani 3 çarpanlı ve blendajlı kablo mu? yoksa hazır satılan bir kablo mu?

saygılar
 
sheldli ekranlı kablo olması iyi olur kısa mesafede normal kablo problem çıkarmaz
 
Null Modem Kablo bağlantı şeklini aşağıda gösterildiği gibi tekrar veriyorum. Bu kabloyu herkes yapabilir illa ki satın almak istiyorsan Allen-Bradley yetkilisi olan bir firmadan SLC 500 için RS232 programlama kablosu dediğinde vereceklerdir.

9 pin RS232 (female) (PC) -- 9 pin RS232 (female) (CPU)

2. pin ---------------------- 3. pin
3. pin ---------------------- 2. pin
5. pin ---------------------- 5. pin

Tabiki uygun olanı ekranlı kablodur, ancak 1 metrelik kablo yapmak istersen bildiğimiz ethernet kablosunu kullanarak ta yukarıda ki bağlantıyı yapabilirsin.
 
merhabalar bende iletişim kablosunda bir sorun yaşadım,SLC 5/03 CPU plc var cihazda ve aynı zamanda elimde SLC 500 personel computer interface converter adaptör mevcut.Adaptörden çıkan bir kablo ucu ethernet diğer uç ise rs 485 ben rs 485 kısmı çevirici ile rs 232 çevirip notebook com portunu kullanıyorum fakat bir türlü haberşme sağlayamadım.Rs links de de RS232 DF-1 Devices driver seçeğini seçiyorum com portunu da giriyorum otomatik bulmaya çalıştığında baud rate bulunamadı yada siviç konumunda değil hatası veriyor.Nasıl bağlantı sağlayabilirim acaba?yardımlarınızı bekliyorum.
 
slc 5/03 ve 5/04 -5/05
1ve6 - 4
2-3
3-2
4-1ve6
5-5
7-8
8-7
bağlantı şeklinde hatam varsa uyarırmısınız bir türlü bağlantı kuramadım
 
slm arkadaslar

slc 5/3 cpu nun uzerinde 9 pin male kanal 0 var ve bu port dolu ekran ile haberlesiyor
ben ise bu portun uzerinde bosta duran rj45 soketinden yani kanal 1 den rslogix ile programa mudahale etmek isgtiyorum
acaba rj45 portu ile yani dh 485 ile leptopu haberlestirmek istiyorum nasil bir kablo yapmam gerekli

tesekkurler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…