ŞEF'im yapmış olduğunuz şekle göre bağlantı yapıp denedim...sonuç olumlu bu durumda her iki şekli de kullanabilirim... bu arada hazır bulmuşken şalterimizin resmini de vereyim dedim... adres altta
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben elektrikci veya bobinajcı değilim bu şartelden hiç bağlamadım. Bu gönderdiğiniz dosya bende de var ancak motorun hangi ucunu şartelin üzerindeki hangi yerlere girersem motoru sağa ve sola döndere bilirim. Yani şarteli 1 yaptığımda sola 2 yaptığımda sağa dönmesini istiyorum. Motoru şartel olmadan kabloları değiştirerek çalıştıra biliyorum. şartel bağlantısı nasıl yapacağım. şartelin bağlantı şeması bende de var. bana motorun şu ucunu şarteldeki u1 veya z2 ye gireceksin- z1 ve z2 deki köprüleri kaldırıp çapraz köprü atacaksın vs.. gibi anlatacak kimse yok mu. bu şarteli bağlaya bilecek 1 tane elektricik bulamadım kimse bilmiyor. ...