Bir kaç gündür, Metal veya Ahşap gövde dışında CNC gövde için yapılabilecek malzemeleri araştırıyordum.
Sizinlede, paylaşıp acaba daha önce, Epoxy Granite, Phenolic Resin Plate, Concrete bu türdeki malzemeleri kullanarak inceleyen oldu mu merak içersindeyim.
Elin gevuru betondan cnc yapıp, karşısına geçip ''beton gibi sağlam oldu be'' diyebiliyorsa, biz neden bunu yapmayalım.. hatta Alçı bile kullanabiliriz..
internette çok fazla örnek mevcut değil, fakat ben bulduğum linkleri sizinle paylaşmak istiyorum.
Buyrun, hakikaten esnemesiz beton gibi beton cncler.. hemde tamamen ''Homemade''
Epoxy graniti bir süredir araştırıyorum fakat bu malzeme routerlara pek gitmez. Çok sağlam fakat çok ağır. Daha ziyade büyük freze yapmada kullanıyorlar. Karışımda farklı kalınlıklarda 8-9 çeşit granit tozu kullanıyorlar. Çok dayanıklı oluyor. Diğer taraftan zahmetli ve hata kabul etmiyor. Kalıbı çok iyi tasarlayıp dökmek gerekiyor çünkü kalıp hazırlamak hiç kolay değil.
cnczone'da sıfırdan demir döküm ile CNC freze yapmış ve sonunda seri üretime geçmiş biri var. Orada gördüm ki döküm işinin zahmeti çok fazla. Döküm ile ürettikleri her parçayı defalarca kez deniyorlar. Yani kendine hobi makinesi yapacak biri için gerçekten iş değil. Yine de konuşalım tabi.