Arkadaşlar merhaba Bulaşık makinem yaklaşık 1 ay önce hırıltılı çalışıp yıkamamaya başladı.Tahliye motorunu söküp içnde fıstık kabuğu gördüm temizledim.şuan yine aynı. Servis yıkama motorunun değişmesi gerektiğini söyledi.Ama ben tahliye motorunda ki enerjiyi 120 v olarak görüyorum.Yadım ederseniz sevinirim.
Bulaşığı makineye koyduğumda içerisi buhar oluyo ama tabakların üzerindekiler aynen duruyor ve alt kısımda su toplanıyor.
Kusura bakmayın dönemedim.benim sorum şu ilk defa bir bulaşık makinesi söktümde
yıkama motoruna kart 220 v gönderdiğinde sirkülasyon motoruna da enerji gönderiyormu
yoksa biri diğerinden sonramı başlıyor.Benim anlamadığım yıkama motorunu enerjilendirdiğimde sirkülsyn
motorunda (220V) neden 110 V görüyorum.
Merhaba. Bu ölçüm yaptığınız avometre True-RMS tipinde bir avometre mi ve bu ölçümü yaptığınız avometreyle ac volt ölçüm kademesindeyken 220 volt ac.'lık prizlerde prob uçlarıyla direk okuma yaptığınızda 220-230 volt ac' yi net olarak okuyabildiniz mi? O prizlerde de 110 volt ac' yi okuyorsanız eğer avometrenizle ilgili bir sıkıntı olabilir. Kolay gelsin.
Kusura bakmayın dönemedim.benim sorum şu ilk defa bir bulaşık makinesi söktümde
yıkama motoruna kart 220 v gönderdiğinde sirkülasyon motoruna da enerji gönderiyormu
yoksa biri diğerinden sonramı başlıyor.Benim anlamadığım yıkama motorunu enerjilendirdiğimde sirkülsyn
motorunda (220V) neden 110 V görüyorum.