Aman dikkat ! Akım trafoları

gerçekten şeytani bi düşünce ama anlamadığım bir nokta var 100/5 akım trafolarını neyle değiştirmiş orayı tam çözemedim yani 100/5 ne yapışta gücü düşürmüş ?
 

Şimdi hiçbişeyden habersiz bir vatandaşımız tasarruf kutusu taktırıyorum diyerek gayet durumdan memnun olcak, bu durumda hakimin takdir yetkisi olması lazım değil mi, yani şahsın geçmişine bakarak,...ama uyanık vatandaşta, ben bilmiyordum numarası yapacak, bunu ayırt etmek zor, kanunlar niyetleri ölçemiyor derken bunu kastetmiştim..
 

Tasarruf kutusu diye satılan cihazın "Mühürlü bölme " ile alakası yok ki...
Tam anlayamadım ...
 
bende bu akım trafosu dönüşüm olayını anlamadım. daha ayrıntılı okusun diye baze sedaş görevlileri kendileri düşürtüyor akım trafolarını!! yani 150/5 sizin tüketimi ayrıntılı görmüyor 100/5 taktırın gibi mesela.. 100/5 daha hassas okuyacağı aşikar tabi..
burda şöle bir olay olabilir. 100/5 akım trafoları eski ve geçen akımı sekonderine tam olarak iletmeyen ise anlarım.. ama bu tip akım trafo değişikliğiyle fatura azalmaz.
 
Arkadaşlar yapmayın etmeyin sayaç çarpanı denen olayı ezip geçmişsiniz.Neler yazmışsınız öyle !
X/5 sayaçlarda sayaç akım trafosu sekonder değerini referans alır.
100/5 akım trafolu devrede sekonder 2,5A ise hat akımı 50A
150/5 akım trafolu devrede sekonder 2,5A ise hat akımı 75A
 
Burada bir yanlışlık var galiba Diyelim işletme gerçekte 75A çekiyor.
Başlangıçta 150/5 akım trafosuyla sekonder 2.5A
Sonraki 100/5 akım trafosuyla sekonder 3.75A olur. Hesaplama 150/5 üzerinden olduğu için 112.5 A çekiliyormuş gibi gösterir.

Yani akım trafosunun küçültülmesi sarfiyatı fazla gibi gösterir. Mevzu bahis elektrikçi akım trafosunu büyütmüş olmalı.
 

Evet açıklamada yanlışlık var.
150/5 akım trafosu dönüştürme oranı 30
100/5 akım trafosu dönüştürme oranı 20

150/5 akım trafosu etiketini söküp 100/5 akım trafosu etiketi yapştırılırsa ancak böyle birşey olabilir okumaya gelen adam 20 çarpanını görüp işlem yaparsa ancak az hesaplama olayı gerçekleşir ki zaten okumaya gelenlerde tesis bilgileri olur böyle bir feyki kolay kolay yemezler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…