Evet,şimdi daha iyi anladım,Öğretmen27 Hocam,inşallah bir olumsuzluk da olmamıştır diye ümit ediyorum.Bir de şu durum vardır,doğrudan bu
Elektronik devreler arasında bir ilişkinin olmasında, iki çıkış, iki girişin yanlışlıkla bağlanmasında (örneğin benzer olarak tv'lerdeki ve diğer cihazlardaki scart'ın giriş-çıkışlarında olduğu gibi) oluşacak olumsuzluk sadece bağlantı yapılan cihazın çalışmaması,ama bozulması yönünde olmamalıdır diye düşünüyorum.
Örneğin bir laptopu
Lcd tv'nin HDMI girişine bağlamak için vga>HDMI adaptörünü lcd tv'ye ters taraftan yanlışla da bağlamıştım bu yaz, lcd tv'de gelmesi gereken HD görüntü gelmeyince de bu hatamı çok iyi anlamıştım,çünkü bu vga>HDMI adaptörünü satıcı beni yanlış anlayıp ters olanını vererek de satmıştı,benim talebim daha zor bulunan ve daha pahalı olan bir başka üründü.(Bir laptoptaki vga görüntüsünü,bu ilave port çıkışını HDMI adaptörü üzerinden büyük
Ekran lcd tv'de bir görüntüye dönüştürmek gibiydi) Bunun üzerine bu projeyi değiştirip HDMI uydu alıcı çıkışı ve lcd pc monitörü arasında bunu bağlayıp vga girişli lcd bir monitörü lcd tv'ye dönüştürmüştüm.
Yani burada asıl bahsetmek istediğim durum bir olumsuzlukla yanlış bağlanmalarda çıkışlar,çıkışlara,girişler girişlere veya sistem farklılığı olan (vga>HDMI adaptörü gibi) cihazlara olan bu yanlış bağlamalarda sadece bir sonuç alamıyorsunuz,cihazın direk bir bozulma durumu kanımca da hemen hemen yok gibidir,sn.Öğretmen27 Hocam.Sizinki de inşallah öyle olmuştur,diğer hocaların deneme-yanılma amaçlı olası bazı denemeleriyle.Kolay gelsin.