Ampüller Sürekli Patlıyor

arkadaşım bu arızanın tek sebebi olur.voltaj dalgalanmasından.bu değişik şekillerde bize yansır.
1.anahtar
2.klemens
3.duy
4.Şebeke
5.kablolar
klemenste anahtarda duy da kablolarda 0 temas yoksa oluşan ark voltajı dalgalandırır ve ampulu patlatır.diğer elektronik aletler bu dalgalanmayı az da olsa tolera ederler.ampuller öle değil.

not:ampul alırken üzerinde mutlaka 230 volt yazmalı.220 v yazanlar dalgalanmalarda çok çabuk patlamaktadır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
evinde topraklama varmı.eğer toprakla nötr bir ise bazen çok güçlü topraklama olan yerlerde vede toprakla nötr bir kullanıldığı zaman lambalar devamlı patlar.böyle bir olay yaşamıştık.saygılarımla.
 
evinizin elektrik sayacı monofaze mi trifazemi ? eğer trifaze ise voltaj yükselmesi olabilir ama monofaze ise kesinlikle bir yerde temassızlık var duy, duy bağlantısı,anahtar kontakları,anahtar bağlantısı,buat bağlantılarında,ampülü tam sıkamamak gibi sebepler
 
Lambalar ne sık süreyle patlıyor?
 
sağolsunlar baya forum üyesinden yorum gelmiş, voltaj dalgalanması olduğunu tahmin etmiyorum. hatta bi yerde temassızlık vardır. başka bir odanın prizinden lambaya harici voltaj verip denemenizi tavsiye ederim.
 
ampulün marka - kalite - üretim yeri önemli eski kalite kalmadı . g-12 70 w shoplıght ampullerde geçen ay ben yaşadım 600 adet ampulde imalat hatası çıktı ve firma ücretsiz değiştirdi . sizdede aynı hata olabilir.
 
ayrıca ampulün dibi duya tam temas etmiyor ve gevşeklik yapıyor buda bazen nalburlarda ve spot malzeme satan yerlerden alınan malzemelerde çok oluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…