smilodon22__
Üye
Adam audio t7v' ler çok hoşuma gitti belki yurtdisindan getirme durumum olabilir ona zorlayacağım, olmazsa dediğiniz gibi 2. El temiz vintage ürünleri bulmaya çalışacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Başka bir tavsiye daha vereyim.
Çoğu eski vintage denilen ampliler günümüzün çin işi çoğu amplilerinden kat kat kalitelidir.
Örneğin bir AKAI, PIONEER veya ucuz olsun dersen PEYNIIR, Bazı SONY ampliler.
Bunları birkaç bin TL gibi fiyatla temiz olarak bulabilirsin. Birkaç bin TL ye de bir çift hoparlör bulabilirsen dadından yenmez.
Zaten normal koşullarda 15-16 bin TL falan tutuyor. En azından ADAM gibi sistemin olur.Adam audio t7v' ler çok hoşuma gitti belki yurtdisindan getirme durumum olabilir ona zorlayacağım, olmazsa dediğiniz gibi 2. El temiz vintage ürünleri bulmaya çalışacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Fostex gerçekten efsane bir ürün duruyor neden getirmiyorlar anlamak zor, bende çok beğendiğim audioengine a5+ hoparlörler 2 yıldır bulmak imkansız yurtdışından dahi getirtemedim. Seçenekler dahilinde bulabilirsem ADAM T7V kesimlikle önceliğim olacak, bulamassam sizce JBL 306P MKII veya JBL 308P MKII modelleri nasıl duruyor özellikle 308P MKII modeli amazon satıcılı.Zaten normal koşullarda 15-16 bin TL falan tutuyor. En azından ADAM gibi sistemin olur.
Esasen FOSTEX'ler boyuna göre çoğu hoparlörlere kafa tutar.
Hatta bizim @Yunusgr ün hoparlörleri ile dövüşür nerdeyse.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kaliteli-hoparlör-kabini-yapımı.145151/page-40
Belki 3 aşağı 2 yukarı farklar olabilir.
Ancak FOSTEX ikinci ellere şöyle bir baktığımda çoğu arızalı ya da tamirden geçmiş. Üstelik çoğunun üzerindeki hoparlörler replacement ürünler idi.
Zamanında tanesi 600$ idi. Almak istemiştim bir çift ama vergiler hariç diyince alamamıştım.
FOSTEX'lerin hoparlörü sadece 10cm dir. Bu kadar ufak boyutlu olmasına rağmen frekans aralığı özellikle bass kabiliyeti tüm dünya ülkelerinde takdir görmüştür.Fostex gerçekten efsane bir ürün duruyor neden getirmiyorlar anlamak zor, bende çok beğendiğim audioengine a5+ hoparlörler 2 yıldır bulmak imkansız yurtdışından dahi getirtemedim. Seçenekler dahilinde bulabilirsem ADAM T7V kesimlikle önceliğim olacak, bulamassam sizce JBL 306P MKII veya JBL 308P MKII modelleri nasıl duruyor özellikle 308P MKII modeli amazon satıcılı
Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim bir çok konuda bilgilendirdiniz beni. Öncelikli adam'lar şua stokta görünmüyor hiç bir yerde biraz daha aramaya devam edeceğim.FOSTEX'lerin hoparlörü sadece 10cm dir. Bu kadar ufak boyutlu olmasına rağmen frekans aralığı özellikle bass kabiliyeti tüm dünya ülkelerinde takdir görmüştür.
Ufak boyutlu bir yapıda bazı değerlerin elde edilebilmesi daha zor ve pahalı olduğu için hoparlör özel teknikle imal edilmiştir. Biz stüdyoda FOSTEX 6301 ile YAMYAHA'nın 20 cm hoparlörü olan monitörlerini yarıştırmıştık da yamaha perişan olmuştu. Ufacık boyu ve hoparlörü ile fostex yamahayı 2 ye katlamıştı.
Çünkü yamaha hoparlörlerin Fo frekansı 60Hz civarı ve duyarlılığı da oldukça düşük idi.
Yapım maliyetlerinden dolayı 6301 ler artık üretimden kaldırılmış yerine daha farklı ve biraz daha uygun fiyatlı ürünler üretilmeye başlamıştı.
https://www.canford.co.uk/FOSTEX-POWERED-LOUDSPEAKERS-6301N-series
Replacement olarak üretilen hoparlörleri orijinal hoparlörleri kadar kalite değildi. Ancak 100$ gibi uygun fiyat ile satılıyordu. Çoğu hoparlörlerden hem kaliteli hem de ufak olduğu için bazı kesimler için uygun bir ürün olmuştu.
https://www.canford.co.uk/Products/...SPARE-LOUDSPEAKER-For-6301B-6301X-6301D-6301N
Hatta ben bile bu hoparlörlerden bir çift alıp küçük bir kutu ile kendi PC me yapmak istemiştim.
ADAM ları bir arkadaşımda görmüş ve beğenmiştim. Ancak JBL leri pek gözüm tutmadı. JBL profesyonel ürün yapan bir firma değildir aslında. Ancak bazı ürünleri de hiç fena değildir.
Acele etme.Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim bir çok konuda bilgilendirdiniz beni. Öncelikli adam'lar şua stokta görünmüyor hiç bir yerde biraz daha aramaya devam edeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?