Ampulden led için enerji alma

dbirikiuc

Üye
Merhabalar;

Evimiz 2 katlı üst katın merdivenleri yeteri kadar aydınlık değil , bu sebeple led döşemek istiyorum normal ampulden gelen kabloları bağlasam sorun olur mu hiç bir bilgim yok elektrikçiye de bu basit iş için para vermek istemiyorum , daha önceden bir konu varsa bulamadım cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sende bu basit iş için üşenmedin foruma üye oldun paran cebinde kaldı elektrikçide taş yesin sorduğun soruya basitçe cevap vereyim sorun olabilir. ne gibi
1. bağlantı hatası yapabilirsin
2. ledleri yakabilirsin
3. lambanın Elektrik tesisatını bozabilirsin kısa devre falan
4. elektriğe çarpılabilirsin
5. masa sandalye merdiven neyse üstünden düşebilirsin düşünce bir yerlerini kırabilir veya bir yerlere zarar verebilirsin

hani demişler ya
çarşıda pazarda satılsa otuza kırka
bende alırdım kendime öyle güzel hırka

anlamıyorum dedim ama 5 yaşında değilim usta , yine cevap için sağol

anlamıyorum dedim ama 5 yaşında değilim usta , yine cevap için sağol
güzel insan, anlamıyorum dediğiniz ve gerçekten anlamıyorsunuz, bilmem bunun farkında mısınız? ben yine yarı sesli düşüneyim, siz kafanıza basanlara olur deyin.
1- şerit led, veya led bar (birbirlerine yakın şeyler) genelde DC voltajla çalışırlar ve 12 volt nerdeyse standarttır. AC yani 220 volt (şebeke elektriği 230 filan sıkıntı yok) ile çalışanları da mevcut.
2- kaç metre? ve hangi akımda kullanacağınıza karar vermeniz lazım. burası önemli DC kullanacaksanız araya besleme olarak 12 volt adaptör koymak zorundasınız. ledlerin çektiği bir amper vardır o ampere göre adaptör büyüklüğü hesaplanır. AC bulup kullanırım derseniz adaptör sıkıntınız ortadan kalkar.
3- montaj işin en gıcık tarafı. (orta koridor lambası diye düşünüyorum) koridorun sağına ve soluna uygun biçimde montaj yapılacak ve soğutmaya özen gösterilecek ve en iyi/kötü olasılık ortadaki lambadan enerji alınacak ki anahtara bastığımıza her yer yansın.
4- led bar, şerit led kullanımı çok basittir, bir o kadar da tekniği vardır.
sorun: dc kullanacağım derseniz adaptörleri nereye koyacaksınız?
sorun: dc voltaj ta artı eksi biliyor musunuz?
sorun: elektriği buattan mı alacaksınız? anahtar üzerinden mi? (ilk ikisi biraz bağlantılı) yoksa orta lambadan mı?
sorun: bu led olayını ne kadar araştırdım(k)
sorun: aslında pek değil belki, elim tornavida çekiç tutar bir şeyler yapabilirim mi?
gibi gibi, daha sıralarım. şimdi koridorun uzunluğunu bir ölçün kaç metre malzeme gidecek karambole bir hesap çıkartın. yapabileceklerinizi bir kenara yazın, yapamayacaklarınız yazın.

sonra ben bunu yapabilirim deyin ve metre hesabıyla ve ne malzeme kullanacaksınız anlatın biz de daha çok yardımcı olalım. koridor için çizim veya bir foto bizlere daha çok fikir verir.
ve en önemli konu Elektrik şakaya kesinlikle gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…