Ana besleme kablosu?

eskici09

Üye
Merhabalar öncelikle , tesisimizde 1x300 lük +1x300lük olmak üzere besleme hattı çekeceğiz. 2 ayrı marka kablo olması çok önemlimidir kataloglarında iç direncleri ve akım taşıma kapasiteleri arasında cok büyük farklılıklar gözükmüyor ?

Marka fark etmemesi gerek, sonucda TSE, CE normlarında uretılıyorlar. O kadar büyük kablo, merdıvan atlı ımalathanede uretimez zaten..

Merhabalar öncelikle , tesisimizde 1x300 lük +1x300lük olmak üzere besleme hattı çekeceğiz. 2 ayrı marka kablo olması çok önemlimidir kataloglarında iç direncleri ve akım taşıma kapasiteleri arasında cok büyük farklılıklar gözükmüyor ?
Tesisiniz hakkında bilgi verirmisiniz . Bu kadar kalın kesitle enerji taşımak yerine trafo koysanız daha kolay olmaz mı? Merak ettim .

nEDENİ 2
Neden, iki adet 300 mm kablo. her biri 1x 300 mü, yoksa 3x300 mm mi

nEDENİ 2

Neden, iki adet 300 mm kablo. her biri 1x 300 mü, yoksa 3x300 mm mi
Normal şartlarda 1x300 lük besleme çekecektik temin ettik ,fakat planda değişiklik oldu ve arkasına 2.bir tesisin ilerleyen zamanlarda kurulacağı belirtildi , o yüzden 1 adet daha 1x300 lük besleme hattı çekeceğiz .

Sunu anlatamadım, her bir kablo 3 damarlımı, yanı 3 faz içinmi cekıyorsunuz.
300 kablo cekmesi cok zor olur. Onun yerıne 2 adet 150 mm kablo cekmek işçilik acısındanda daha uygun olur düşüncesindeyim. Ben 4x300 mm kablo cektim, oradan biliyorum. Kalabalık bir ınsan gücü ve ekıpman gerekir. hele dönüş kıvrım vs varsa işiniz zor.

Tesisiniz hakkında bilgi verirmisiniz . Bu kadar kalın kesitle enerji taşımak yerine trafo koysanız daha kolay olmaz mı? Merak ettim .
Kirec eleme ve kirec söndürme tesisi kuracağız , tam olarak bilmiyorum ama 650kW Civarı kurulu gücümüz olacak , zaten enerjiyi trafo çıkışımızdan alıyoruz ama biraz mesafemiz var

Kirec eleme ve kirec söndürme tesisi kuracağız , tam olarak bilmiyorum ama 650kW Civarı kurulu gücümüz olacak , zaten enerjiyi trafo çıkışımızdan alıyoruz ama biraz mesafemiz var
650 kw. yaklasık 1300 amper karsılıgı yapar. 300 mm kablo az değilmi. 300 mm kablo yaklasık 700 amper tasır dıyor lısteler. Yınede paralel ıkı kablo celeceksınız.

Sunu anlatamadım, her bir kablo 3 damarlımı, yanı 3 faz içinmi cekıyorsunuz.
300 kablo cekmesi cok zor olur. Onun yerıne 2 adet 150 mm kablo cekmek işçilik acısındanda daha uygun olur düşüncesindeyim. Ben 4x300 mm kablo cektim, oradan biliyorum. Kalabalık bir ınsan gücü ve ekıpman gerekir. hele dönüş kıvrım vs varsa işiniz zor.
hayır her faz için 1x300 lük kablo ,üstüne 1x300 daha ekleyeceğiz yani 2 adet 1x300 lük kablo her faz için , 4x300 lük zor olur ama 1x300 lük kablo daha cok 4x95 lik ebatlarında görünüyor
650 kw. yaklasık 1300 amper karsılıgı yapar. 300 mm kablo az değilmi. 300 mm kablo yaklasık 700 amper tasır dıyor lısteler. Yınede paralel ıkı kablo celeceksınız.
evet paralel 1x300lük 2 kablo cekeceğiz

Forum istatistikleri

Konular
129,890
Kullanıcılar
452,770
Son üye
babagaad

Yeni konular

Geri