Anahtarı açınca Ampül kızarıyor yanmıyor

Katılım
7 Tem 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba değerli ustalarım. Elektirik arızalarına bakıyorum ama dairenin birindeki tüm odalarda anahtara basınca normal armut ampülün teli kızarıyor sadece ama ampül normal yanmıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Tesisat komple kontrol etmek için müsait değil olsa da çok uzun zaman alır. Aklıma sizler geldiniz. Herkese şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İlk olarak Olcu aleti ile dairenin girisinden voltaji olcun.
 
1-Voltaj çok düşük geliyor olabilir.Giriş panosunda avometre ile 220 vac‘nin faz –nötr ‘den tam olarak geldiğini ölçüp doğrulayın.
2-Odalardaki lamba,anahtar bağlantılarında faz ve nötr yerine yanlışlıkla faz-toprak hattı bağlantısı kullanılmış olabilir.Toprak hattı da kısmen zayıf kalıyorsa bu lambalar bu nedenle sönük olarak da yanabilir.
3-Katlara ayrı ayrı faz verilirken nötr barası tam ayrılmış olabilir.İşte o zaman 2 kata 2 fazın başı gelir,nötr tam devreden çıkar bir taraf örneğin 60 volt ac ile,diğer taraf 320 volt ac ile bu yükler her iki tarafta eşit olamadığından bu şekliyle paylaşılabilir.Yüksek voltaj gelen taraftaki ampüllerin teli kopar,elektronikler anında hasar görebilir,diğer dairedeki ampülün teli ise hafif kızarık kalıp (Örneğin 60 volt ac ile) yanabilir.Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…